Ορειβατικός Καλαμάτας: Πεζοπορία στον Αρκαδικό ποταμό (Κυριακή 12/08)

Πεζοπορία στον Αρκαδικό ποταμό οργανώνει ο Ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Κυριακή 12/8/2018 θα περπατήσουμε στον Αρκαδικό ποταμό, ένα απείρου κάλλους ομορφιάς ποτάμι, που ξεκινά από το ορεινό χωριό Σελλά και καταλήγει στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, διασχίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς.

Εκεί σχηματίζεται ένα φαράγγι που προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο. Έχει-συνολικό μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει ένα διπλότοξο γεφύρι καθώς-και ένα παλαιό μονότοξο του 17ου-αιώνα, που-λέγεται γεφύρι Χατζησουμάνη. Το γεφύρι αυτό θεμελιώθηκε και κτίστηκε από ένα τοπικό πασά ονόματι Χατζησουμάν και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από καφεκίτρινη πέτρα, που βρίσκεται στην περιοχή. Ήταν ένα γεφύρι που αποτελούσε τον οδικό κρίκο σύνδεσης της Αρκαδίας με τα Σουλιμοχώρια και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα από την μια του πλευρά προς το Αλιμάκη σώζονται και τμήματα από το πετρόχτιστο καλντερίμι του.

* Καθώς η συγκεκριμένη πορεία γίνεται παράλληλα στο ποτάμι, σε κάποια σημεία ίσως απαιτηθεί διάσχιση του ποταμού, οπότε θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και επιπλέον ρούχα και μαγιό.

Ο βαθμός δυσκολίας έχει οριστεί 1, είναι μία εύκολη βατή διαδρομή, κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά. Οι ώρες πορείας εκτιμώνται γύρω στις 3+/- , ανάλογα τη δυναμικότητα της ομάδας.

Η αναχώρηση για την πεζοπορία θα γίνει στις 8.00 το πρωί, την Κυριακή 12 Αυγούστου, από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο, νότια της Τέντας).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 και 6942553154.»

 

142 views
Top