Δεύτερο το BlueLine στο πανελλήνιο κύπελλο Match Race

Τη 2η θέση στο Πανελλήνιο κύπελλο Match Race 2015, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 12-13 Δεκεμβρίου στον Πειραιά, με σκάφη τύπου Yngling, κατέκτησε η ομάδα του BlueLine Free Motion!

Την πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε το Round Robin (η διαδικασία που μονομαχούν όλοι με όλους μεταξύ των 9 ομάδων) με ιδανικές συνθήκες ανέμου, 10-25 knots βοριά και αρκετό κρύο.

Την διαδικασία αυτή η ομάδα του BlueLine Free Motion την τερμάτισε με σκορ 5 νίκες - 3 ήττες και πέρασε στα ημιτελικά ως 4η σε ισοβαθμία με την 3η ομάδα. Η πρόκρισή αυτή κρίθηκε στο τελευταίο match της πρώτης φάσης με νίκη που πήρε από την ομάδα Vaidanis που είναι πρώτη μεταξύ των Ελλήνων στην παγκόσμια κατάταξη.

Την επόμενη ημέρα νωρίς με λίγο άνεμο πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή αγώνα ένα round robin για την κατάταξη των ομάδων για της θέσης 5-9. Μέτα ήρθε η σειρά των ημιτελικών μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της προηγούμενης φάσης "final 4''. Η ομάδα NTPlastics που τερμάτισε την πρώτη φάση αήττητη είχε σαν πλεονέκτημα να επιλέξει τον αντίπαλό της για τον ημιτελικό, όπου διάλεξε την 2η ομάδα της πρώτης φάσης και έτσι η ομάδα του BlueLine αγωνίστηκε για μια θέση στον τελικό με την ομάδα Duente, την δεύτερη Ελληνική ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από την ομάδα του Μιχάλη Βαϊδάνη.

Τελικά η ομάδα NTPlastics με σκορ 2-1 και η ομάδα του BlueLine με σκορ 2-0 ήταν αυτές που πέρασαν στον τελικό. Αρχικά ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να κριθεί στις τρεις νίκες αλλά λόγο της άπνοιας και της μεγάλης αναμονής περιμένοντας τον αέρα, δόθηκε μόνο μία εκκίνηση οριακά με τα χρονικά περιθώρια που είχαν οριστεί.

Μετά από ένα πολύ ωραίο match ο τελικός κρίθηκε στη μια νίκη και αυτή ήταν για την ομάδα από την Κρίτη, NTPlastics δίκαια, αλλά χωρίς να έχει το BlueLine μια δεύτερη ευκαιρία να ανακάμψει στο σκορ, με αποτέλεσμα να καταταγεί στη 2η θέση του Πανελληνίου Κυπέλλου.

446 views
Top