Εορτινή ...προετοιμασία στην Βουλγαρία η Βασιλική Μπάκα

Στο Μπέλμεκεν της Βουλγαρίας θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά για προετοιμασία η καλαματιανή πρωταθλήτρια του Ν.Ο. Καλαμάτας, Βασιλική Μπάκα, κατά την διάρκεια των εορτών από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου του 2016.
Η 17χρονη κολυμβήτρια θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και να δουλέψει την αερόβιά της ικανότητα στο προπονητικό καμπ υψομέτρου που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέλμεκεν της Βουλγαρίας. Ο αριθμός των κολυμβητών που θα ταξιδέψει στη γειτονική χώρα θα κυμανθεί από 25 έως 27, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι του γκρουπ του Αλέκου Χατζηγιαννάκη. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο Γιάννης Καρπουζλής, ο Χρήστος Κατραντζής, η Μάρθα Μάτσα, η Βασιλική Μπάκα, η Όλγα Ντάλλα καθώς επίσης ο Μιχάλης Κοντιζάς, ο Κωνσταντίνος Κοντόπουλος και ο Νίκος Σοφιανίδης με τον προπονητή του, Τάσο Χατζηγεωργίου.
Τα καμπ υψομέτρου αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας των αθλητών. Συνιστώνται από πολλούς προπονητές καθώς λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο το σώμα ανταποκρίνεται αυξάνοντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια και έτσι επιτρέπει στο αίμα να μεταφέρει καλύτερα το οξυγόνο στου μύες. Το Μπέλμεκεν απέχει 140χλμ. από τη Σόφια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία βρίσκονται σε ύψος 2.100μ. και περιλαμβάνουν κλειστή 25άρα πισίνα.

681 views
Top