Συναρπαστικό φινάλε στην Καλαμάτα για το IAME Series Greece (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή 28 αγωνιζόμενων που έδωσαν συναρπαστικές μάχες με στόχο τη νίκη στις επί μέρους κατηγορίες, ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος του IAME Series Greece 2018 στην πίστα «San Nicolas» στην Καλαμάτα.

H «μάχη» στην Μεσσηνία αποτέλεσε και το γκραν φινάλε της παρθενικής σεζόν διεξαγωγής του θεσμού στη χώρα μας, έχρισε τους Πρωταθλητές του 2018 αλλά παράλληλα, σφράγισε και τα 11 πολυπόθητα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Γαλλία και την πίστα karting του Μαν.

 

Η κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) όπου φέτος υπάρχει η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με την κεντρική διαχείριση κινητήρων, ήταν η πολυπληθέστερη στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν. Δώδεκα ταλαντούχοι αγωνιζόμενοι παρατάχθηκαν στην εκκίνηση και να πρόσφεραν πολλές, συναρπαστικές μονομαχίες.

 

Ο Μάριος Αγγελόπουλος (Exprit – Speed Force) ήταν αυτός που έκλεισε την ημέρα θριαμβευτής, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον τίτλο αλλά και το εισιτήριο για τη Γαλλία. Μαζί του θα ταξιδέψουν και οι δύο οδηγοί που τον πλαισίωσαν στο βάθρο, ο Γιώργος Ντεντόπουλος (Tecno – Athens Kart Shop) και ο Γιώργος Καφαντάρης (Formula K – Ray Motorsport). Πρέπει να επισημανθεί πως ο Ντεντόπουλος επικράτησε στην Κλάση MINI B, τόσο στο συγκεκριμένο αγώνα όσο και στη συνολική βαθμολογία.

 

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε πολλές «κόντρες» ρόδα με ρόδα. Ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Exprit – Athens Kart Shop) επικράτησε τελικά του Θανάση Χούρλια (Tony Kart – PRT Motorsport), εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο για το 2018, όμως αμφότεροι θα ταξιδέψουν στους Παγκόσμιους Τελικούς! Το βάθρο της κατηγορίας στον αγώνα της Πελοποννήσου συμπλήρωσε ο Γιάννης Καρδαμάκης (Exprit – Speed Force). Απών ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Exprit – Athens Kart Shop), ωστόσο είχε ήδη «κλειδώσει» τον τίτλο στην Κλάση MASTER και μαζί με αυτόν, το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της Γαλλίας!

 

 

 

 

 

 

276 views
Top