Απόλαυσαν τα Καλάβρυτα οι δρομείς του ΣΔΥΜ

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ο 1ος Αγώνας Θυσίας 10 χιλιομέτρων στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στην μνήμη των θυμάτων που άφησαν πίσω τους τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 13/12/1943.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τη Γραμματεία Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ' όλη την Ελλάδα και κυρίως από τη Πελοπόννησο και την Αττική, αλλά και με κορυφαία ονόματα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 10.000 μ. που έγινε από το μαρτυρικό χωριό Ρογοί μέχρι τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Πρώτος στην κατηγορία των ανδρών αναδείχθηκε ο Σπύρος Ιατρόπουλος με δεύτερο τον Χαράλαμπο Πιτσιώλη και τρίτο τον Νίκο Πάλη. Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτη ήταν η Θεώνη Λουβή, δεύτερη η Αθανασία Τσουμελέκα και τρίτη η Ισαβέλλα Κουτσαχείλη. Στους πρώτους νικητές την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της 72η επετείου της μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρόν και σε αυτόν τον αγώνα, με ιδιαίτερη συμμετοχή από 43 δρομείς, οι οποίοι μετέβησαν οι περισσότεροι με λεωφορείο, το οποίο είχε αναλάβει ο σύλλογος, διοργανώνοντας ημερήσια εκδρομή από την Καλαμάτα. Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν επιτυχώς με αρκετές καλές επιδόσεις από τους περισσότερους, ενώ απόλαυσαν την πόλη των Καλαβρύτων, εκμεταλλευόμενοι τον όμορφο καιρό που επικρατούσε.
Ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή ήταν λίγο πριν την εκκίνηση, όταν όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων και δια στόματος όλων των δρομέων ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος. Ο Σύλλογος βρέθηκε και στο μνημείο των πεσόντων για να αποδώσει φόρο τιμής στους νεκρούς και έβγαλε και αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της αποστολής.

308 views
Top