Ρουά ματ από τους αυριανούς μαίτρ

Οι αυριανοί μαιτρ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο τουρνουά μπλίτς (παρτίδες γρήγορου σκακιού) «Δεκέμβριος 2015» που διοργάνωσε με επιτυχία η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Το τουρνουά διοργανώθηκε στο εντευκτήριο του ΝΟΚ την περασμένη Κυριακή με συμμετοχή 33 σκακιστών.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μουτζούρης Μανώλης με 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο Πέτρος Διαμαντέας με 7 βαθμούς και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σταμάτης Καλογεράκος με 6 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Περράκη Πολυχρόνη, Παπαδόπουλο Σπύρο, Λούκα Μαριάνθη, Μπακή Απόλλων, Σωφρονά Ανδρέα.

Στις ειδικές κατηγορίες πρώτος στα αγόρια κάτω των 12 ετών ήταν ο Χρήστος Λιάκος (ΝΟΚ) και πρώτο κορίτσι μέχρι 12 ετών η Δέσποινα Παντελοπούλου (ΝΟΚ). Τέλος πρώτοι στην κατηγορία μέχρι 10 ετών ήταν οι: Ποντίκης Ηλίας (ΝΟΚ) και Παντελοπούλου Ελένη (ΝΟΚ) στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα.

Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης οι: Καλαϊτζίδης Τάσος, Μητσέας Παναγιώτης, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Λούκας Δημήτρης, Πουλόπουλος Ηλίας, Θωμαΐδης Παναγιώτης, Δικαίος Άγγελος, Δραγώνας Γιώργος, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Θωμαΐδης Μπάμπης, Χριστοπούλου Μαριλού, Ξαρχάκος Παναγιώτης, Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης, Βέκκος Χρήστος, Κατσαρέας Μιχάλης, Σπυριδωνίδης Ηρακλής, Αργύρης Χρήστος-Εφραίμ, Σπυριδωνίδης Γιάννης, Κατσαρέας Κωνσταντής, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Αθανασοπούλου Ανδριάνα .

Μαζί με τις απονομές των επάθλων του τουρνουά μπλίτς, έγιναν και αυτές του 7ου σκακιστικού τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, με μεγάλο νικητή του τουρνουά τον βετεράνο σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταμάτη Καλογεράκο, στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Μανώλης Μουτζούρης και τρίτος ήταν ο Πολυχρόνης Περράκης. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Μαριάνθη Λούκα, πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 ο Παναγιώτης Θωμαΐδης και πρώτος στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ο Χρήστος Βέκκος.

«Στα τουρνουά που διοργάνωσε η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα, μεγάλοι πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν τα παιδιά, που με την αθρόα συμμετοχή τους και τα πολύ καλά αποτελέσματα που σημείωσαν, έχουν πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι το αγωνιστικό μέλλον του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας προβλέπεται ιδιαίτερα θετικό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΚ για τους αγώνες και καταλήγει: «Η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τη βοήθησαν το 2015, χορηγούς, γονείς, αθλητές. Το 2016 θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθεια διάδοσης του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος στην Καλαμάτα αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια του νομού Μεσσηνίας».

267 views
Ετικέτες

Έκθεση εικόνων

Top