Οι φυσιολάτρες του Ευκλή εξερεύνησαν τον Πάρνωνα και τα Άνω Δολιανά

Για την εξερεύνηση στον Πάρνωνα και τα Άνω Δολιανά που πραγματοποίησε ο σύλλογος πεζοπόρων ορειβατών Καλαμάτας “Ευκλής” γράφει η Ιωάννα Ευσταθίου, μέλος του συλλόγου.

Μια ακόμα Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Σύλλογο Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής", στον Πάρνωνα, με προορισμό τα Άνω Δολιανά.

Έτοιμοι, πενήντα οκτώ πεζοπόροι και με τις ψυχές μας γεμάτες ζεστασιά, με οδηγό μας το Γιώργο Καραγιάννη και ''σκούπα'' την αντιπρόεδρο του Ευκλή, Ελένη Οικονομοπούλου ξεκινήσαμε τον πεζοπορικό μας παράδεισο στη Ρεματιά του Άι-Γιάννη.

Πυκνό καστανόδασος παντού, βελανιδιές, πλατάνια, κερασιές, μηλιές και καρυδιές αποτελούν το εκπληκτικό ντεκόρ της φύσης.

Η διαδρομή ειδυλλιακή πλάι στο ποταμάκι. Το κελάρυσμα του νερού κάλυπτε τον ήχο των βημάτων μας. Η δύναμη του νερού μικρή.

Η λείανση όμως της άσπρης μαρμαρόπετρας μαρτυρούσε την παλιά παντοδυναμία του.

Οι σωροί από τις πέτρες από γκρεμισμένους νερόμυλους μετέφεραν τη σκέψη μας στα χρόνια που όρθιοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του χωριού.

Ταξιδέψαμε νοερά σε παλιούς χρόνους και εξερευνήσαμε τη σταματημένη στο χρόνο φύση.

Ο μικρός καταρράκτης στη ρεματιά, άφηνε το θυμωμένο νερό του να πέσει και μεις έτοιμοι για φωτογράφιση, κρατήσαμε ό,τι μπορέσαμε από τη μαγεία του.

Η ''Κοσμογωνιά'', ο πρώτος προορισμός μας ήταν απολαυστικός από κάθε άποψη.

Το κτήμα του Γιώργου και της Βίκυς φιλόξενο και έτοιμο να πάρει μακρυά όποια κούραση νιώθαμε.

Το ζεστό ρακόμελο και ο τραχανάς συμπλήρωσε την ομορφιά του παράδεισου.

Κάποιοι δοκίμασαν με αρκετή επιτυχία την τοξοβολία, οι υπόλοιποι ανηφορίσαμε στα κρεμασμένα στη πλαγιά του βουνού Άνω Δολιανά.

Μια βόλτα στο χωριό μας έπεισε ότι είναι ένας υπέροχος προορισμός και μας άφησε εκπληκτικές εντυπώσεις.

Στο "Ονειρολόγιο" τέλειωσε η μαγευτική μας εκδρομή. Ζεστός και φιλόξενος χώρος με την τέχνη να ομορφαίνει κάθε μικροαντικείμενο.

Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο και Βίκυ...Ήσασταν υπέροχοι οικοδεσπότες. Μπράβο σας...”147 views
Top