Οι επαφές Συναδινού στην Μεσσηνία και η ευρεία σύσκεψη με αθλητικούς φορείς και ομάδες (φωτο)

Επαφές με σωματεία και τον αθλητικό κόσμο της Καλαμάτας και της Μεσσήνης είχε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος βρέθηκε την Δευτέρα στην Μεσσηνία.

Αρχικά είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στον δήμο και έκανε γνωστή τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεωργίου Βασιλειάδη για υποβολή στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» δύο ακόμη υποέργων.

Πρόκειται για το «Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» προϋπολογισμού 229.794,23 ευρώ και «Κατασκευή και Εγκατάσταση στεγάστρου κερκίδων Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» προϋπολογισμού 137.881,67 ευρώ.

Ο κ. Συναδινός συναντήθηκε επίσης με ανθρώπους του Μεσσηνιακού και του ΝΟ Καλαμάτας, ενώ επισκέφθηκε τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας.

Το βράδυ παραβρέθηκε σε σύσκεψη Αθλητικών Σωματείων στο ξενοδοχείο REX όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, προκλήσεις και προβλήματα».

Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού το 2018, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε το αθλητικό σύστημα. Μιλώντας για τις παρεμβάσεις και τα έργα αθλητικών υποδομών αναφέρθηκε στην αλλαγή του ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο και την κατασκευή προπονητηρίου στον χώρο του Δημοτικού σταδίου προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ.

Στην συνάντηση υπήρξαν παρεμβάσεις από τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Παναγιώτη Στέφανο ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του αθλητικού τουρισμού και τον Μανώλη Μάκαρη ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του συνδυασμού του για τον Δήμο Καλαμάτας, πως η πόλη χρειάζεται ένα παλέ ντε σπορ και ένα κλειστό κολυμβητήριο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μπασακίδης, Δημήτρης Φαββατάς, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος, μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, ο πρόεδρος του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» Δημήτρης Κακαλίκας, ο πρόεδρος του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» Χάρης Βγενής, πρόεδροι και παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων.

 

 

 

306 views
Top