ΣΚΑΚΙ: Πρωταγωνιστής ο ΝΟ Καλαμάτας στα πρωταθλήματα ΕΣΣΠΕΠ (φωτο)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία των σκακιστών του ΝΟ Καλαμάτας στο 15ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ (2019) και το 15ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ Γυναικών (2019) που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη το τριήμερο 5-7/4.

Το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετείχε με μία αποστολή 19 αθλητών. Συμμετείχαν τέσσερις αθλητές στον Α’ όμιλο και δεκατέσσερις στον Β’ όμιλο.

Νικήτρια στον Β’ όμιλο ήταν η σκακίστρια Αθανασοπούλου Αντριάνα με 5 νίκες σε 5 αγώνες.

Πρωταθλήτρια γυναικών αναδείχθηκε η Μαρία Ρομπάκη και Πρωταθλητής ανδρών ο Γιώργος Κορμάς. Επίσης επέστρεψαν με μετάλλια ο Κατσαρέας Κωνσταντής από τον Β’ όμιλο και Πουλόπουλος Ηλίας από τον Α’ όμιλο.

Ο 5χρονος σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κελέσης Κωνσταντίνος δεν έλαβε μέρος στον 5ο γύρο αφού συμμετείχε την ίδια ώρα σε αγώνες τζούντο όπου και αναδείχθηκε πρωταθλητής της κατηγορίας του.

Επίσης οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λιάκος Χρήστος και Μπακής Απόλλωνας συμμετείχαν τις ίδιες ημέρες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών Γρίφων και Λογικής στην Αθήνα και Κατέλαβαν την 1η θέση συναγωνιζόμενοι τους καλύτερους μαθητές όλης της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Οι υπεύθυνοι του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συγχαίρουν όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σ’ όλους αυτούς τους αγώνες και ιδιαίτερα συγχαίρουν τους διακριθέντες.

Αναλυτικά συμμετείχαν οι: Κελέσης Κωνσταντίνος, Κυριακόπουλος Νικόλαος, Δραγώνας Σταμάτης, Κατερινόπουλος Κωνσταντίνος, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Ζιώγος Ραφαήλ, Ζιώγος Δημήτρης, Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Γιώργος, Κουντούρη Χριστίνα, Ταβουλαρέας Νικόλας, Κατσαρέας Κωνσταντής, Βέκκος Χρήστος, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Αθανασαοπούλου Αντριάνα, Σαραντόπουλος Κώστας, Πουλόπουλος Ηλίας, Μπούρας Παναγιώτης, Ρομπάκη Μαρία.

Την αποστολή συνόδευσε ο εξωτερικός συνεργάτης του Σκακιστικού τμήματος κ. Θοδωρής Τσεκούρας και γονείς των αθλητών τους οποίους η έφορος του τμήματος ευχαρίστησε για την συνεργασία τους και την προσφορά τους προς την αποστολή.

 

130 views
Ετικέτες
Top