Εκατοντάδες παιδιά σκόραραν για το “Χαμόγελο του Παιδιού”! (φωτο & βίντεο)

Άθληση αλλά και μάθηση μέσα από παιχνίδια και διασκέδαση και όλα αυτά για ιερό σκοπό, έφεραν εκατοντάδες παιδιά και γονείς στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, κατά την έναρξη του διήμερου 1ου Πανμεσσηνιακού παιδικού αθλητικού – ποδοσφαιρικού τουρνουά που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην μεγάλη αθλητική γιορτή πήραν μέρος δεκάδες φορείς, σύλλογοι, όμιλοι αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν κατασκευές, να διευρύνουν τον μαθησιακό τους ορίζοντα και να μάθουν χρήσιμα πράγματα που έφτασαν μέχρι και την παροχή πρώτων βοηθειών!

 

Το παρών με ξεχωριστά περίπτερα- σταθμούς για κάθε ομάδα παιδιών, έδωσαν μεταξύ άλλων το Πυροσβεστικό Σώμα, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγωσοστών Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Προσκόπων, η Πολεμική Αεροπορία με έκθεμα εκτινασσόμενο κάθισμα μαχητικού αεροσκάφους, το ΕΚΑΒ και σύλλογοι όπως ο ΔιαφοροΖΩ με τον Γιώργο Λαζαρίδη κ.α.

Στην πρώτη μέρα του «…Σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχαν Δημοτικά σχολεία και ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του νομού ενώ αύριο Τρίτη 16/4 έχει προγραμματιστεί και εθελοντική αιμοδοσία.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 16 Απριλίου 2019, Έναρξη 08:50:

Από ώρα 09.00΄ μέχρι ώρα 12.15΄ περίπου θα αγωνιστούν ομάδες των δημοτικών σχολείων του Νομού Μεσσηνίας. Στις 12.25΄ περίπου θα ξεκινήσει η απονομή επαίνων και

πλακετών, σε όλα τα παιδιά και τις ομάδες που αγωνίστηκαν.

 16.00΄- 17.45΄ θα ξεκινήσουν οι αγώνες των Αθλητικών Ακαδημιών.

 17.45΄ – 18.00 Χορευτικά δρώμενα από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου

 18.05΄ – 18.25΄Χορευτικά δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

 18.30΄ – 19.30΄ θα συνεχίσουν οι αγώνες των Αθλητικών Ακαδημιών

 19.35΄ – 19.55΄ μετά το τέλος των αγώνων, ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, θα παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορωδία, ορχήστρα και χορευτικά δρώμενα.

 20.20΄- 20.30΄ Μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του Δήμου Τριφυλίας

 20.30΄ περίπου, θα ξεκινήσει η απονομή πλακετών στους συνδιοργανωτές, συμμετέχοντες και χορηγούς.

 

 

 

 

 

239 views
Top