Το πρώτο ρεκόρ έγινε ήδη στον 19ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας! (φωτο)

Το πρώτο ρεκόρ το έχει ήδη πετύχει ο φετινός αγώνας δρόμου Καλαμάτας που διοργανώνει το Σάββατο 20/4 ο ΣΔΥΜ για 19η χρονιά!

Ο αγώνας έχει γίνει πλέον θεσμός για το δρομικό κίνημα όχι μόνο της Καλαμάτας αλλά και της περιφέρειας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών καθώς στην κεντρική πλατεία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας αναμένεται να βρεθούν περίπου 3000 μικροί και μεγάλοι δρομείς, άλλοι για το δυναμικό βάδισμα (10 χλμ. ώρα 18:00), άλλοι για τον μεγάλο αγώνα δρόμου των 10 χλμ. (ώρα 18:30) κι άλλοι για τον πιο χαλαρό αγώνα για παιδιά και γονείς (1,5 χλμ. ωρα 18:35)!

Μέρος των εσόδων του αγώνα που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, όπως γίνεται κάθε χρόνο και για φέτος επιλέχθηκε ο Σύλλογος Τυφλών Καλαμάτας.

Η διαδρομή είναι ιδανική για όλους καθώς δεν υπάρχουν υψομετρικές διαφορές. Με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία, οι δρομείς θα τρέξουν ή θα βαδίσουν 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία Καλαμάτας, κι αφού κάνουν αναστροφή στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια», θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία. Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 και 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.

Η διαδρομή για τον παιδικό αγώνα είναι: Κεντρική Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους και τερματισμός στην πλατεία.

Με την ελπίδα πως ο καιρός θα είναι σύμμαχος, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης καλώντας μικρούς και μεγάλους να δηλώσουν συμμετοχή και να τρέξουν στον μεγαλύτερο αγώνα της νότιας Ελλάδας.

«Το δρομικό κίνημα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο νομό και πιστεύω ότι και εμείς σαν σύλλογος έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι! Το Σάββατο τρέχουμε όλοι για να χαρούμε, να διασκεδάσουμε είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές, να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όσων θα τρέξουν και θα περπατήσουν”, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος.

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Δήμο Καλαμάτας και στον μεγάλο μας χορηγό: τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 που φέτος αγκάλιασε με πολύ ζεστασιά τον αγώνα της Καλαμάτας, στους υποστηρικτές, στην τοπική κοινωνία και στις τοπικές επιχειρήσεις που είναι δίπλα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, που είναι η ψυχή των αγώνων, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά ΜΜΕ που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας δείχνει μία κοινωνική ευαισθησία - εδώ και 19 χρόνια προσφέρουμε εθελοντικά από τα έσοδα του αγώνα - φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας, που με τη δύναμη της ψυχής τους και το μεγαλείο που έχουν περνούν το μεγαλύτερο μετάλλιο του κόσμου!»

Μιλώντας για τον αριθμό των συμμετοχών και τις προσδοκίες, ο Χρ. Μπένος είπε: «Υπάρχει ένα ρεκόρ συμμετοχών. Ήδη έχουν ξεπεράσει στο site μας τις 1.700 συμμετοχές, μαζί με τα μικρά παιδιά, Δημοτικού - Γυμνασίου και τους γονείς τους αναμένονται πάνω από 2.500 περίπου δρομείς στην κεντρική πλατεία της πόλης μας! Μιλάμε για μία τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά! Καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής να χειροκροτήσει τους αθλητές.»

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα επισήμανε: Το γεγονός πως ο αγώνας έχει κοινωνικό πρόσημο και θα ενισχυθεί ο Σύλλογος Τυφλών είναι ένα ακόμη «συν» στο να μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετέχει σε τέτοιες όμορφες αθλητικές διοργανώσεις.

Είναι γεγονός ότι ο Αθλητισμός πρέπει να στηρίζεται, διότι οδηγεί γενικότερα τους ανθρώπους σε καλύτερη σωματική κατάσταση σε ευεξία αλλά και γενικότερα στρέφει και τα παιδιά σε πολύ υγιείς δραστηριότητες και σε πολύ θετικά βήματα στην ζωή τους.”

Από τον Δήμο Καλαμάτας στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου βρέθηκε ο Δημήτρης Μπούχαλης: “Πρώτα απ’ όλα πρέπει να απευθύνω συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ γιατί είναι ο σύλλογος που ξεκίνησε και έβαλε στη ζωή μας το δρομικό κίνημα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία. Ήταν ο πρωτεργάτης σύλλογος. Να ευχαριστήσω τους χορηγούς καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες τέτοιας δυναμικότητος. Προσωπικά θα συμμετάσχω στον αγώνα για μία ακόμη φορά, πιστεύω να κατάφερω να τερματίσω!”

Ο αντιπρόεδρος ΣΔΥΜ και υπεύθυνος συγκρότησης εθελοντικής ομάδας, Ευθύμιος Αλεξόπουλος, είπε:

«Για να γίνει ένας τέτοιου μεγέθους αγώνας, ο πιο σημαντικός παράγοντας για το κάνει μεγάλο είναι οι εθελοντές! Ευτυχώς η πόλη της Καλαμάτας το έχει αγκαλιάσει, οι πολίτες της πόλης μας το έχουν αγκαλιάσει, πολλοί σύλλογοι το έχουν αγκαλιάσει και υπάρχει αθρόα συμμετοχή εθελοντών. Έχει συγκροτηθεί μια εθελοντική ομάδα που θα υποστηρίξει τον αγώνα και θα υποστηρίξει την ασφάλεια των αθλητών.

Να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, το Λιμεναρχείο που θα μεριμνήσουν ούτως ώστε να υπάρξει ανάσχεση της κίνησης των οχημάτων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να μας ανεχτούν για μία ώρα περίπου, γιατί το τρέξιμο είναι ένας ίσως ο βασικότερος παράγοντας της υγείας του ανθρώπου!

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι ομαλές, και υπό οποιοσδήποτε συνθήκες ο αγώνας θα γίνει »

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας Γιάννης Χαραλαμπόπουλος απηύθυνε τις ευχαριστίες των περίπου 80 μελών του συλλόγου, αναφέροντας:

«Ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΔΥΜ που αφιερώνει στο σύλλογό μας αυτόν τον αγώνα και μέσα από αυτή την προσπάθεια που θα γίνει, που κάνουν όλοι οι αθλητές, μας δίνει και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προς τα μέλη μας το οποίο ουσιαστικά είναι περισσότερο υποστηρικτικό και ηθικό στα μέλη μας. Θα συμμετάσχω για τρίτη φορά και πίστεψέ με είναι μία υπέροχη διαδρομή και αξίζει τον κόπο».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εκπρόσωπος Σαμαρειτών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μανώλης Σηφογιωργάκης:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΣΔΥΜ για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να μας καλέσει και φέτος, σας θυμίζω ότι πέρυσι μέρος από τα έσοδα αφιερώθηκαν στον τομέα των Σαμαρειτών. Οι Σαμαρείτες δίνουν ανελλιπώς το παρών από το 2007 και μετά στον ΣΔΥΜ. Θα είμαστε κατά μήκος της παραλιακής με 3 σταθμούς πρώτων βοηθειών, θα υπάρχουν δύο ποδηλάτες οι οποίοι θα ακολουθούν την διαδρομή και τέσσερις Σαμαρείτες στην έναρξη και στον τερματισμό του αγώνα.»

 

Πρόγραμμα αγώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

- 11:00 - 18:00 Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt

- 17:00 – 18:20 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*

- 18:30 Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ. και Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ.

- 18:35 Εκκίνηση Αγώνα 1,5 χλμ. για παιδιά

- 18:55 Ολοκλήρωση Αγώνα 1,5 χλμ. για παιδιά

- 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα

- 20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα

- 20:00 Απονομές στους νικητές του Αγώνα.

*Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

 

696 views
Top