Λαοθάλασσα στον 19ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας με θριαμβευτές τους Νικολακέα, Μπερδούση! (φωτο)

 

Μία πολύχρωμη λαοθάλασσα από δρομείς πλημμύρισε τους δρόμους της Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου λαμβάνοντας μέρος στο μαζικότερο δρομικό γεγονός της Νοτίου Ελλάδος, τον αγώνα δρόμου της Καλαμάτας που φέτος συμπλήρωσε αισίως 19 χρόνια ζωής και ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας.

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο κονβόι από την Κεντρική Πλατεία μέχρι το ξενοδοχείο Filoxenia, σε όλο το παραλιακό μέτωπο και απόλαυσαν έναν μοναδικό αγώνα σε μια υπέροχη διαδρομή, υπό την απειλή βροχής που ευτυχώς τελικά δεν ήρθε.

Στα 10 χλμ. έλαβαν μέρος 1400 δρομείς και βαδιστές, ενώ περίπου 700 παιδιά, με τους γονείς τους και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας χάρηκαν τη μικρή διαδρομή των 1,5 χλμ.

Οι διοργανωτές του ΣΔΥΜ, οι εθελοντές και οι φορείς που αγκάλιασαν τον αγώνα, έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να κυλήσουν τα πάντα ομαλά, όπως και έγινε και στον τερματισμό υπήρξαν χαρούμενα πρόσωπα παρά την οποία κούραση.

Μωρά στα καρότσια, μικρά παιδιά, έφηβοι, άνδρες και γυναίκες μέχρι και οι μεγαλύτερες ηλικίες, κάποιοι 70άρηδες πραγματικά ασταμάτητοι! Οικογένειες με παιδιά, πολλά ζευγάρια, φίλοι, παρέες αλλά και άτομα με κινητικές δυσκολίες, άπαντες παρόντες στην μεγάλη γιορτή της Καλαμάτας.

Στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα, θριαμβευτής στους άνδρες ήταν ο Μανιάτης Νικόδημος Νικολακέας και στις γυναίκες η περυσινή νικήτρια Κατερίνα Μπερδούση.

Ο χρόνος του δρομέα του ΓΑΣ Ιλυσού ήταν 33’43’’ ενώ η Τριπολιτσιώτισσα πρωταθλήτρια και ψυχολόγος τερμάτισε σε 41’12’’.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γυναίκες

1η Κατερίνα Μπερδούση (Adidas Runners Athens) 41’12’’

2η Λουίζα Καμαρινού (Animal Rights Runners) 41’50’’

3η Ελένη Εξερτζόγλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’32’’

4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’51’’

5η Έφη Αλέξη (Καλαμάτα Running Project) 44’03’’

6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας) 44’37’’

Άνδρες

1ος Νικόδημος Νικολακέας (ΓΑΣ Ιλισός) 33’43’’

2ος Παναγιώτης Κάβδας (Καλαμάτα Running Project) 34’39’’

3ος Δημητράκης Μεϊντης (Κόροιβος Αμαλιάδας) 34’51’’

4ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 35’30’’

5ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας/Afordakos Team) 35’58’’

6ος Γιώργος Κανελλόπουλος (Καλαμάτα Running Project) 36’28’’

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα πλήρη αποτελέσματα

Ξεχωριστές βραβεύσεις μετά τις απονομές στους νικητές έγιναν στον πρόεδρο του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και στους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση.

 

 

1419 views
Top