ΕΥΚΛΗΣ: 9ος στην κατηγορία του ο Σταμάτης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών ποδηλασίας στην Κω

Το 3ήμερο 19-21 Απριλίου 2019 το Καλαματιανό Σωματείο του ''Ευκλή'' εκπροσωπήθηκε επάξια από τον αθλητή του, Παντελεήμων Σταμάτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Ποδηλασίας - UCI, με την επωνυμία '' Kos Gran Fondo 2019'', που διεξήχθη για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Κω με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Σταμάτης στην κατηγορία του, Μάστερ Β΄ (40 - 49 ετών) στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης - ΤΤ, των 20,6 χλμ. κατέκτησε την 9η θέση και στον αγώνα αντοχής, Gran Fondo, των 124,6 χλμ. τερμάτισε 13ος !

Στους απαιτητικούς αγώνες στην Κω συμμετείχαν 260 ποδηλάτες σε όλες τις κατηγορίες, από 26 διαφορετικές χώρες !

Ιστορία του αγώνα Gran Fondo.
Το Gran Fondo είναι ένας ποδηλατικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν ανάλογα την ποδηλατική τους καριέρα σε επίπεδο ερασιτεχνών.

Οι αγώνες αυτοί που προέρχονται από την ιταλική έκφραση “Gare di fondo”, που σημαίνει “Αγώνες Αποστάσεων”, διεξάγονται κυρίως ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των συμμετεχόντων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αλλά σε διαφορετικές, πολλές φορές, αποστάσεις και επίπεδα δυσκολίας.

Οι αγώνες με διαφορετικές αποστάσεις ονομάζονται “Gran Fondo”, “Μedio Fondo” και “Fondo”. 
Το “Gran Fondo” χρησιμοποιείται, κάθε φορά, για τον αγώνα της μεγάλης απόστασης.

Οι ποδηλατικοί αγώνες Gran Fondo, που έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, προσελκύουν τα τελευταία χρόνια, την προσοχή και σε άλλες ηπείρους. 
Τέλος οι αγώνες Gran Fondo συμβάλουν στην διαφήμιση ενός τόπου για την τουριστική και πολιτιστική κληρονομιά του.

170 views
Top