Ευκλής: Ανέβηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, επόμενη εξόρμηση στο Χαλασμένο

Στον Βορειοδυτικό Ταΰγετο εξόρμησε την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής".

Πενήντα δύο φυσιολάτρες του Ευκλή γνώρισαν το σκιερό μονοπάτι των 7,45 χλμ. στην πευκόφυτη περιοχή του Ποτεισιώνα, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Άγιο Παντελεήμονα, στο 3εθνές σημείο των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Ανέβηκαν έως εκεί, για να θαυμάσουν την καταπληκτική θέα του Λακωνικού κάμπου.

Ο Ταΰγετος έχει πολλά όμορφα και σηματοδοτημένα μονοπάτια και αξίζει κανείς οργανωμένα, να τα περπατήσει και να τα απολαύσει.

Η πρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου καθώς και το ενεργό στέλεχος του πεζοπορικού τμήματος Διονύσιο Καλογερόπουλο, που οδήγησε με ασφάλεια τους πεζοπόρους στο μονοπάτι. Επίσης τα μέλη της διοίκησης Γεώργιο Ζέρβα και Αγγελική Ματσούκα που με υπομονή ανέλαβαν τον ρόλο της "σκούπας" και τον Γεώργιο Κότση που με το αγροτικό του υποστήριζε την ομάδα μέσα στους αγροτικού και δασικούς δρόμους.

Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κοινότητας της Αρτεμισίας κ. Παναγιώτη Διονυσόπουλο, που για 3η φορά άνοιξε το Σχολείο και είδαν όλοι το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, που στεγάζεται σε αυτό.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ (2.204 μ.)

Επόμενη εξόρμηση του δραστήριου καλαματιανού συλλόγου είναι η απαιτητική ανάβαση της ορειβατικής ομάδας του, στο όρος Χαλασμένο, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

Το Χαλασμένο είναι ένα βουνό, μια απότομη κορυφή του Ταϋγέτου στα 2.204 μ. Το όνομά του το οφείλει στους κεραυνούς που δέχεται!
Βαθμός δυσκολίας Β΄ +, και ώρες πορείας 8:30 (ανάβαση και κατάβαση).
Κόστος συμμετοχής και μετακίνησης 13 ευρώ (μέλη), 15 ευρώ (μη μέλη) και 10 ευρώ (φοιτητικό).
Πληροφορίες : Στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 697 425 2234.

 

93 views
Top