ΕΥΚΛΗΣ: Μοναδικές εικόνες στα 2.204 μ. (φωτο)

Η πρόκληση ήταν μεγάλη αλλά οι πεζοπόροι του Ευκλή ανταποκρίθηκαν με επιτυχία. Η ορειβατική ομάδα του καλαματιανού συλλόγου τόλμησε μια απαιτητική ανάβαση στο όρος Χαλασμένο στα 2.204 μ. υψόμετρο, την περασμένη Κυριακή και η προσπάθειά της ανταμείφθηκε απο την μοναδική διαδρομή και το τοπίο.

Οι ορειβάτες ξεκίνησαν από το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα με ανοδική πορεία, τερματίζοντας στην επιβλητική και απότομη κορυφή του Χαλασμένου, ένα βουνό του Ταϋγέτου, που το όνομά του το οφείλει στους κεραυνούς που δέχεται.
 
Στην ορειβατική κοινότητα λέγεται, ότι η κορυφή του Χαλασμένου είναι η δεύτερη πιο δύσκολη μετά την κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο!

"Ευχαριστούμε θερμά τον οδηγό μας Αλέξη Χρονόπουλο, που μας οδήγησε με ασφάλεια σε όλη την διαδρομή των 7:35 ωρών (14,66 χλμ.) με προσπάθεια ανάβασης των 2,9 χλμ. την ώρα.

"Επίσης το μέλος της διοίκησης Γεώργιο Κότση, γιατί χωρίς την μεταφορά μας με το αγροτικό του έως το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εξόρμηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευκλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

143 views
Top