Αριστόδημος: Αγώνες επίδειξης πάλης στα "Νεστόρεια 2019" της Χώρας

Στη Χώρα, κάθε χρόνο τον Αύγουστο, διοργανώνονται, από τον δήμο, τον Λαογραφικό - Πολιτιστικό Όμιλο Χώρας και διάφορους άλλους τοπικούς φορείς, τα «Νεστόρεια».

Τα Νεστόρεια είναι σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Κατά την έναρξη διεξάγονται αγώνες δρόμου στους οποίους συμμετέχουν αθλητές όλων των ηλικιών, ενώ στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνθέτουν διάφορες ημερίδες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ενώ παρουσιάζονται τα παραδοσιακά προϊόντα και οι τοπικές γεύσεις της περιοχής.

Φέτος στα «Νεστόρεια» 2019 θα υπάρχει ημέρα της πάλης όπου αθλητές και αθλήτριες του Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος», μέσω αγώνων επίδειξης θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό άθλημα της Πάλης, Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 στην πλατεία της Χώρας , ενημερώνοντας επίσης για την ιστορία του αθλήματος, την προσφορά του στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό και την παιδαγωγική του αξία.

Η σχετική ανακοίνωση του Αριστόδημου αναφέρει:

"Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αρχαιότερο άθλημα από τους αθλητές μας και να ενημερωθούν για τον σύλλογο από τον προπονητή του συλλόγου Γ.Ευθυμιάδη , τον ολυμπιονίκη και τέως πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Π. Κ.Θάνο .

Η πάλη ξαναγεννιέται στον τόπο που έχει ίσως τις ποιο βαθιές ρίζες της. Από ανθρώπους με αγάπη για το άθλημα και με ιδιαίτερο μεράκι.... Παλαιστικός σύλλογος Αριστόδημος, νέος αλλά πολλά υποσχόμενος,θέλει να φέρει το άθλημα της πάλης σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα του νομού μας δίνοντας την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια άνω των 4 χρόνων να διαμορφώσουν σώμα , πνεύμα ,αθλητική παιδεία ,διακρίσεις , σθένος , μαχητική ψυχή και τη διάπλαση του χαρακτήρα , με τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, του αθλητικού ήθους, του αγώνα για τη συνεχή βελτίωση και την αυτοπειθαρχία στα πρότυπα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και αθλητισμού .

Προπονητής του συλλόγου είναι ο κύριος Ευθυμιάδης Γεώργιος, ένα από τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής ελευθέρας πάλης τη δεκαετία του ’80 και πρωταθλητής Ελλάδος με πολλές διεθνής διακρίσεις. Επίσης καθηγητής-εκπαιδευτικός του γυμνασίου Μεσσήνης και Αριστομένης με ειδικότητα στην Ολυμπιακή πάλη και προπονητού Α! κατηγορίας.

Πρόγραμμα ημέρας

19:30 Έναρξη, χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Α.Σ,Μ,ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ Γ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

19:45 Επίδειξη τεχνικών του αθλήματος από αθλητές και αθλήτριες του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ

20:30 Εισήγηση του τέως προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π) κυρίου Κώστα Θάνου

"Η πάλη ως άθλημα και μέσο διαπαιδαγώγησης"

21:15 Ερωτήσεις-συζήτηση με τους παρευρισκόμενους

Εγγραφές και πληροφορίες

Για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον όμορφο κόσμο της πάλης, μπορούν να το κάνουν με μόλις 20 ευρώ το μήνα (κόστος συνδρομής).

Εγγραφές γίνονται καθημερινά το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης ,ώρες προπονήσεων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6994939400, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. "

 

 

184 views
Top