Μαζική και φέτος η συμμετοχή στο 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών (φωτο)

Με εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών να μετέχουν ενεργά και να δίνουν το σύνθημα, η Καλαμάτα έστειλε το μήνυμα πως με την συμμετοχή όλων, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, η λευχαιμία μπορεί να νικηθεί!

Το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών πέρασε στην ιστορία ως ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική τόσο στα αγωνίσματα της κολύμβησης (500, 1000 και 3000 μέτρα), όσο στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων.

110 κολυμβητές και 124 δρομείς, έλαβαν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τις εγκαταστάσεις του οικοδεσπότη ΝΟΚ.

Στα 3 χλμ. κολύμβησης νικητής ήταν ο Αναστάσης Αθανασουλάκης ακολουθούμενος απόν τον Παναγιώτη Χάππα και τον Παναγιώτη Μάριο Χρυσομάλλη. Πρώτη γυναίκα και 4η στην κατάταξη ήταν η Όλγα Σκιαδοπούλου και ακολούθησαν οι Ευθυμία Σταθοπούλου, Άρτεμις Πατικοπούλου.

Στο 1000άρι νικητής ήταν ο Κώστας Κοντόπουλος (2ος ο Νίκος Μπάκας και 3ος Νίκος Κουλέτης) με πρώτη γυναίκα την Αναστασία Χάππα, 2η την Σταυρούλα Λουκαρέα και 3η την Λευκή Δρακοπούλου.

Στα 500 μ. κολύμβησης νικητής ήταν ο Γιάννης Αγγουράς και στα κορίτσια η Ερριέτα Παπαμανωλοπούλου.

Στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο 16χρονος Αλέξανδρος Μιχαλάκης, με 2ο τον Δημήτρη Ρούτση και 3ο τον Αρη Κεφαλά. Στις γυναίκες η Ελένη Εξερτζόγλου πήρε και φέτος την πρωτιά, 2η ήταν η Σταυρούλα Νικολούδη και 3η η Λευκή Δρακοπούλου.

Το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών διοργάνωσαν το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

 Τα πλήρη αποτελέσματα

 

167 views
Top