Στη Βουλή το... χάλι του Σταδίου

Μέχρι την Βουλή έφτασε το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο να καταθέτει ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού, για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας που αδυνατεί να επιτελέσει το ρόλο του λόγω των ζημιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχαρόπουλος ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του και ενισχύοντας τη σημαντική προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου:

ΘΕΜΑ: Αδυνατεί να επιτελέσει το ρόλο του το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας λόγω ζημιών

Σε κακή κατάσταση έχει περιέλθει το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ελλάδας, λόγω της ακαταλληλότητας του ελαστικού του τάπητα (ταρτάν), με αποτέλεσμα να αδυνατεί να επιτελέσει το ρόλο που του αρμόζει στον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας είναι ο τόπος διεξαγωγής της ετήσιας Διεθνούς Συνάντησης Στίβου με την ονομασία «Παπαφλέσσεια», αλλά και η έδρα του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, ενός από τους αρχαιότερους και με μεγάλες διακρίσεις ελληνικού αθλητικού σωματείου. Το ταρτάν ωστόσο του σταδίου, η κατασκευή του οποίου έγινε το 1983, έχει πλέον καταστραφεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην πραγματοποιούνται σε κανονικές συνθήκες οι προπονήσεις των αθλητων στίβου του Συλλόγου αλλά και να κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει και στην μη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων, αλλά και στην εμπλοκή της διοργάνωσης των «Παπαφλεσσείων», η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Εκτιμώντας την αξία του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού, αλλά και το σημαντικό έργο των αθλητικών σωματείων της περιοχής,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του και ενισχύοντας τη σημαντική προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού;

Προτίθενται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια, από κοινοτικούς ή και άλλους πόρους, για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων;

635 views
Top