ΝΟΚ: Ο απολογισμός του τμήματος Υδατοσφαίρισης (pics)

Συνεχίζουμε τον απολογισμό των τμημάτων του ΝΟ Καλαμάτας, με αυτό της Υδατοσφαίρισης.
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο τμήμα αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα με κορύφωση τη μη συμμετοχή στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής!
Στα θετικά συγκαταλέγεται η αύξηση των ακαδημιών, αλλά και η διατήρηση μικρού, αλλά σταθερού αριθμού παιδιών μέσα στον χειμώνα με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει κατά την άνοιξη που μας έρχεται.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Α΄ ΦΑΣΗ(1ος ΓΥΡΟΣ) ΠΡΩΤΑΘΛ. Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΑΝΔΡΩΝ (ΠΑΤΡΑ 4-5/4/2015)
Η ομάδα με 3 νίκες και 1 ισοπαλία έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Έφερε ισοπαλία με το Νηρέα Πατρών 9-9 και νίκησε τον ΟΠΑΘΑ Πατρών 8-0, το Ναύπλιο 6-5 και το Ν. Ο. Αργοστολίου 13-3.
ΙΟΥΛΙΟΣ: Α΄ ΦΑΣΗ(2ος ΓΥΡΟΣ) ΠΡΩΤΑΘΛ. Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΑΝΔΡΩΝ (ΠΑΤΡΑ 9-10/5/2015)
Η ομάδα έφερε πάλι 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Έφερε ισοπαλία με το Νηρέα Πατρών 10-10 και κέρδισε τον ΟΠΑΘΑ Πατρών 9-5, το Ν.Ο Ναυπλίου 6-4, ενώ ο Ν.Ο. Αργοστολίου αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Η ομάδα μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης τερμάτισε 1η και αήττητη στον όμιλό της.
Δυστυχώς η συνέχεια για την ομάδα δεν ήταν ανάλογη της πολύ καλής πορείας που είχε στην Α΄ Φάση. Η ομάδα στην ημιτελική φάση είχε κληρωθεί με τον Ν.Ο Λάρισας, τον Ν.Ο Ναυπλίου, τον Νηρέα Πατρών & τον Κ.Ο. Ποσειδώνα Ιλισίων και οι αγώνες θα γίνονταν στην Λάρισα. Οι δύο πρώτοι θα πέρναγαν στην τελική φάση, όπου από τις έξι ομάδες οι τέσσερις θα ανέβαιναν στην Α2, με την ομάδα μας να έχει σοβαρές πιθανότητες να προκριθεί στην τελική φάση και να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α2 κατηγορία. Δυστυχώς τα γεγονότα με το “capital control” που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο στάθηκαν εμπόδιο στην συμμετοχή της ομάδας στους αγώνες. Η ομάδα αποσύρθηκε από την συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που αποτελεί και «μαύρη σελίδα» για το άθλημα της υδατοσφαίρισης στον σύλλογό μας. Οι παίκτες οι οποίοι είναι καθαρά ερασιτέχνες, χωρίς καμία υλική ανταμοιβή, αντιθέτως πολλές φορές προκειμένου να συμμετέχουν σε φιλικούς ή επίσημους αγώνες χάνουν και χρήματα από την δουλειά τους, εκδήλωσαν έντονη δυσαρέσκεια κατά της διοίκησης της ομάδας αποδέκτης της οποίας ήταν ο έφορος της ομάδας κ. Σκαρπαλέζος Επαμεινώνδας αλλά και ο προπονητής Στάθης Μπακολιάς.
Η κατάσταση στο τμήμα υδατοσφαίρισης έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια η ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει στα ηλικιακά πρωταθλήματα αφού οι συνθήκες κατά τις ώρες διεξαγωγής των προπονήσεων είναι απαράδεκτες, και η θερμοκρασία του νερού ήταν κατά μέσο όρο 24,0⁰C, τα μικρά παιδιά που αποτελούν και το μέλλον του αθλήματος εξαφανίζονται στην πλειοψηφία τους κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Απρίλιο.
Το καλοκαίρι του 2015 ο αριθμός των παιδιών στις ακαδημίες είχε σημαντική αύξηση κάτι που πρόσκαιρα μας γέμισε αισιοδοξία, δυστυχώς όμως με το που μπήκε ο Νοέμβριος και η θερμοκρασία της πισίνας κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα είχαμε πάλι μεγάλη διαρροή παιδιών. Επίσης η αδυναμία της ομάδας να χορηγήσει αθλητικό υλικό πάνω από πέντε χρόνια σε όλα τα παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα της ομάδας.
Προπονητές στην ομάδα είναι οι: Μπακολιάς Στάθης, Παναγιώταρος Νίκος και Ντι Μπενεντέττο Αλέξανδρος.
Στο τμήμα υδατοσφαίρισης μέσα στο 2015 αθλήθηκαν περίπου 120 παιδιά. Επίσης το τμήμα έδωσε περίπου 8 φιλικούς αγώνες για τη καλύτερη προετοιμασία των αθλητών.

597 views
Ετικέτες
Top