Δυναμική παρουσία του ΣΔΥΜ στον 15ο Δρόμο  Αργολικού  Κόλπου

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αργολίδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μία χρονιά, τον 15° Δρόμο Αργολικού Κόλπου, τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

Ένας αγώνας καθαρά λαϊκός, στημένος με ιδιαίτερη αγάπη και φιλοξενία, κινήθηκε σε μια όμορφη διαδρομή και είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών, κυρίως από τη Πελοπόννησο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα. 760 ήταν οι συμμετοχές μέχρι το Σάββατο το βράδυ, αλλά λόγω των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων, κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν και να τερματίσουν περί τους 580 δρομείς.Η εκκίνηση δόθηκε από την Λέρνα στο εστιατόριο Αρδάμης στις 10:00 πμ, διανύοντας την απόσταση 15,5 χιλιομέτρων προς τη παραλιακή της Νέας Κίου και ο τερματισμός έγινε στο ύψος του κολυμβητηρίου στο όμορφο Ναύπλιο.

Πριν τον εκκίνηση του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στη τραγωδία της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στη νήσο Κίναρο την προηγούμενη Πέμπτη και ειδικά η διοργάνωση αναφέρθηκε στον Υποπλοίαρχο και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος καταγόταν από το Ναύπλιο. Μάλιστα ενώπιο όλων δόθηκε η υπόσχεση ο αγώνας του χρόνου να ονομαστεί «16ος αγώνας Αργολικού κόλπου Κωνσταντίνος Πανανάς».

Στον αγώνα αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει κάθε χρόνο, με όλο και με πιο πολλούς δρομείς τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έκανε μία δυναμική παρουσία, συμμετέχοντας με πάνω από 60 αθλητές και αθλήτριες.

Μάλιστα από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος, ενώ για τη μετάβαση των αθλητών υπήρχε οργανωμένη αποστολή με γεμάτο λεωφορείο από τη Καλαμάτα, ενώ πολλοί μετακινήθηκαν και με δικά τους μεταφορικά μέσα. Η διαδρομή ήταν αρκετά γρήγορη και σχετικά εύκολη, ενώ σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, σημειώθηκαν πολλοί καλοί χρόνοι τόσο για τους πρωτοπόρους (25 δρομείς κάτω της μιας ώρας), όσο και πολλών που έκαναν ατομικά ρεκόρ.

Η αποστολή μετά το τέλος του αγώνα επισκέφτηκε διάφορα μαγαζιά της πόλης, απολαμβάνοντας όμορφες βόλτες , καφέ και φαγητό στα στενά του Ναυπλίου και επέστρεψε το απόγευμα με τις ομορφότερες εμπειρίες.

Το ΔΣ του ΣΔΥΜ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την υποδοχή και φιλοξενία των μελών του και ιδιαίτερα την ψυχή του αγώνα, τον Παναγιώτη Παπαβασιλείου, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για να στεφθεί ο αγώνας με επιτυχία και ασφάλεια ενώ κλείνοντας συνεχάρη την αποστολή και τα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω αγώνα.

439 views
Top