Κοινωνικό μήνυμα από «Αρχέγονο Κύτταρο» και ΝΟ Καλαμάτας

Ο σύλλογος εθελοντών δοτών μυελού των οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» σε συνεργασία με την ιστιοπλοϊκή ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» παρέδωσαν την Κυριακή 3/4/2016 στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπνόσακους, είδη προσωπικής υγιεινής και δέματα με ξηρά τροφή προκειμένου να τα διαθέσει όπου υπάρχει ανάγκη.
Οι σημερινοί αθλητές ιστιοπλόοι και αυριανοί εθελοντές συμμετέχουν στη προσπάθεια του συλλόγου Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος στη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού «δώρισε την ευκαιρία για ζωή - γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Ιωάννης Αδαμόπουλος, Δ/της του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας «…ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι στάση ζωής, είναι δύναμη ψυχής και δεν πρέπει η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος να αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό.
Ας γίνουν συνείδηση σε όλους τα λόγια του διάσημου τενόρου Joce Carreras που έπασχε από οξεία λευχαιμία και θεραπεύτηκε με μεταμόσχευση μυελού των οστών, ότι αυτό που μετράει δεν είναι η επιτυχία... όσο πολύτιμη και αν είναι... αλλά ότι κάνουμε ο ένας για τον άλλο».
Πληροφορίες για εγγραφή στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών που αριθμεί σήμερα 25 εκατομμύρια εθελοντές δίνονται στη Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

716 views
Top