Η διεθνής καριέρα της Λουκαρέα ξεκίνησε με μετάλλιο!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η διεθνής καριέρα για ένα ακόμη «δελφίνι» της καλαματιανής κολύμβησης. Η Σταυρούλα Λουκαρέα συνδύασε την παρθενική εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μ. ύπτιο στην Πολυεθνή συνάντηση στην Λεμεσό της Κύπρου με την συμμετοχή έντεκα κρατών!

Η καλαματιανή κολυμβήτρια την πρώτη ημέρα έπεσε εκτός συναγωνισμού στα 100 ελεύθερο, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση 1’01’’76 και λίγο αργότερα στα 4Χ100 μικτή ομαδική όπου η Εθνική τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 4’27’’66. Ο χρόνος της Λουκαρέα στα 100 ύπτιο ήταν 1’07’’44. Κολύμπησαν ακόμη οι Αργυροπούλου, Κάλτσου, Παπαγιάννη.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων η κολυμβήτρια του ΝΟ Καλαμάτας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 ύπτιο με επίδοση 1’05’’84 η οποία αποτελεί ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 1’06’’25). Στους αγώνες, όπου υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός η Ελλάδα κατέκτησε έντεκα μετάλλια (1 χρυσό-7 αργυρά- 3 χάλκινα). Στην βαθμολογία τόσο στα αγόρια, όσο στα κορίτσια αλλά και στην γενική η Ελλάδα κατέλαβε την πέμπτη θέση. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι: Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Βραζιλία, Πολωνία, Φιλανδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ελβετία, Αυστρία.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επιτυχία της κολυμβήτριας δήλωσε ο προπονητής της Στάθης Μπακολιάς: «Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η επίδοση της Σταυρούλας, κάτι που περιμέναμε από τους χειμερινούς αγώνες αλλά από κάποια λάθη στον τερματισμό της είχαν στερήσει την δυνατότητα να πετύχει χρόνο κάτω από 1’06’’00. Σίγουρα το 1’05’’84 που πέτυχε η Σταυρούλα είναι μια πολύ καλή επίδοση, δείχνει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και ήρθε σε ένα σημείο όπου η κολυμβήτρια δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την Κύπρο αφού ήδη έχει ξεκινήσει το θερινό κύκλο προπόνησης με στόχο τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα κατηγοριών και Όπεν», τόνισε ο προπονητής του ΝΟΚ.

642 views
Top