Εκατοντάδες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων Ελευθέρας-Ελληνορωμαϊκής Πάλης

Τεράστια συμμετοχή και πολύ μεγάλες προσωπικότητες αναμένεται να χαρακτηρίσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον αθλητικό σύλλογο Μεσσηνίας «Αριστόδημο».
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, 55 προπονητές, 121 αθλητές και 20 αθλήτριες, ενώ θα παρευρεθούν Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι του υπουργείου Αθλητισμού, της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Πάλης και αρκετοί επίσημοι του Νομού Μεσσηνίας.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες πέρασαν από τις δύο προκριματικές φάσεις που έγιναν στην Θεσσαλονίκη (19-20 Μαρτίου) και στην Αθήνα (2-3 Απριλίου).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7-8 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης. Μία μέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η ζύγιση.
Οι πρωταθλητές θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Κατά την διάρκεια των αγώνων θα βραβευθούν όλοι οι αθλητές
Ο νεοσύστατος σύλλογος, στην τελευταία του ανακοίνωση, ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία του και τους στόχους που έχει θέσει:
«Η διοργάνωση αυτή ήρθε στη Μεσσήνη χάρη στη δημιουργία του νεοϊδρυθέντα συλλόγου μας ώστε η ομοσπονδία με αυτό το τρόπο να κάνει το σύλλογό μας γνωστό στο ευρύ κοινό. Η "γέννηση" του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας "Αριστόδημος" αποτελεί πρόσφατο γεγονός όνειρο ωστόσο αρκετών στην περιοχή μας. Στόχος του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου της Μεσσήνης που παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος τον Μάιο, είναι η διάδοση, προβολή και προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ως ένα ασφαλές και δυναμικό άθλημα το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και τα δύο φύλα από μικρή ηλικία δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα, εκτός από τα μόρια που προ είπαμε, να μάθουν τεχνικές και τρόπους εκγύμνασης από πρωταθλητές και ολυμπιονίκες δυναμώνοντας νου και σώμα. Εκτός από το γνωστό σε όλους ρητό των αρχαίων Ελλήνων "Νους υγιής εν σώματι υγιεί", στην ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη θα μάθουν και το ρητό "Η τέχνη νικάει τη δύναμη". Με αφορμή λοιπόν όλων των παραπάνω, θεωρήσαμε αναγκαίο να ιδρύσουμε έναν αθλητικό σύλλογο, με τη βοήθεια της ομοσπονδίας, του προέδρου Δημήτρη Κολιτσόπουλου καθώς και του πρώην πρωταθλητή (1981) και συντοπίτη μας Φώτη Αθανασόπουλου, με την επωνυμία "Αριστόδημος", (ο οποίος ήταν βασιλιάς της Μεσσήνης) και αφορά όλη τη Μεσσηνία αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου και εν συνεχεία ξεδιπλώνουν το "κουβάρι" των στόχων του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο καλώντας όλο τον κόσμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης στην περιοχή μας, με γνώμονα την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του "ευ αγωνίζεσθε" και βεβαίως την ανάδειξη νέων ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών.
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η προαγωγή, η διάδοση, η επίβλεψη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αλλά και παντός κλάδου του αθλητισμού όπως βόλεϊ, τοξοβολία, χειροπάλη κ.λπ.
Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα διοργάνωσης και συμμετοχής αγώνων – τουρνουά, τοπικά και πανελλήνια καθώς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον τόπο μας πάντα με τη βοήθεια και την έγκριση της ομοσπονδίας και του ευρύτερου κράτους.
Μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και την βοήθεια όλων των Μεσσήνιων που με την εγγραφή τους θα συμβάλλουν με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 20 ευρώ, στην υλοποίηση των διοργανώσεων που προαναφέραμε. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν στόχο την ανάδειξη καινούριων ταλέντων, μελλοντικών πρωταθλητών, την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε». Στόχος μας είναι τα παιδιά και η νεολαία μας γενικότερα να γνωρίσουν και να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες γνωρίζοντας τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε σωστές και ασφαλείς βάσεις. Η ανάδειξη έστω και ενός πρωταθλητή από τον τόπο μας θα είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μας.
Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας Μεσσήνιους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας ως μέλη ή χορηγοί στο σύλλογό μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στον τόπο μας με τα γνωστά σε όλους μας οφέλη. Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού όπως και εσάς…»

379 views
Top