ΝΟ Καλαμάτας και Αίολος συζήτησαν ...ναυταθλητικά με τον Παν. Νίκα (pics)

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα είχαν οι ΝΟ Καλαμάτας και Ν.Α.Σ.Κ. «Αίολος» το βράδυ της περασμένος Τρίτης.
Ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί τους, ενόψει και της επικαιροποίησης του master plan του λιμανιού Καλαμάτας, για τις απόψεις τους όσον αφορά στην κατασκευή σύγχρονων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στον προλιμένα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αιόλου» παρέδωσε στο Δήμαρχο αρχιτεκτονική μελέτη όσον αφορά στο ζήτημα αυτό και ο Π. Νίκας ανέφερε ότι θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι και άλλες συσκέψεις από κοινού, ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τη χωροθέτηση, τον τύπο και την έκταση των εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία θα εφαρμοσθεί, δηλαδή θα υπάρξει διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, διοικητικές αποβολές ή καθαιρέσεις.
Ιδιαίτερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δε θα υπάρξει κάτι το αρνητικό ή επιβαρυντικό για τις δραστηριότητες των σωματείων, μέχρι την κατασκευή των νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.
Αποτελεί ευκαιρία στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, όπου έχει ενταχθεί η πόλη και με προτεραιότητα την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, να γίνουν και οι απαραίτητες ναυταθλητικές υποδομές, με στόχο να καλυφθεί ο ευαίσθητος χώρος του ναυταθλητισμού για τα προσεχή 50 χρόνια τουλάχιστον.

706 views
Top