Παπαφλέσσεια 2016: Η συνέντευξη Τύπου (pics)

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια 2016» παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές των αγώνων στα γραφεία του Μεσσηνιακού ΓΣ.

Παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Δημήτρης Πουλόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και το μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού, Μπάμπης Βακαλόπουλος.

Οι αγώνες θα έχουν φέτος πανελλήνιο χαρακτήρα και όχι διεθνή, καθώς πρόκειται για αφετηρία των αθλητών για επίτευξη επιδόσεων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ σημειώνεται πως τα Παπαφλέσσεια κλείνουν φέτος 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα του Στίβου! 

Θα διεξαχθούν 15 αγωνίσματα και τρία ακόμα για τις κατηγορίες παμπαίδων – παγκορασίδων των ομάδων της περιοχής της Καλαμάτας.

Θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του Στίβου, με εξαίρεση τον «δικό» μας Λούη Τσάτουμα που προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι έτοιμος ακόμα για αγωνιστική δραστηριότητα.

Ας δούμε τι δήλωσαν οι παρευρίσκοντες:

Μπάμπης Βακαλόπουλος:

Πρώτος μίλησε ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τα ΜΜΕ και έπειτα αναφέρθηκε στα 60 χρόνια των Παπαφλεσσείων, την ιστορική σημασία του Μεσσηνιακού (το πρώτο ποδοσφαιρικό τμήμα στην Μεσσηνία που δημιουργήθηκε το 1908) και αναφέρθηκε σε όσους αναφέρονται κακοπροαίρετα στο ιστορικό σωματείο με τα εξής λόγια: «Ο Μεσσηνιακός έχει ιστορία παρών και μέλλον. Ας σταματήσουν κάποιοι στην πόλη μας τα πικρόχολα σχόλια απέναντι στον Μεσσηνιακό».

Τάκης Στασινόπουλος

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού πήρε έπειτα τον λόγο που μίλησε για την ιστορία των Παπαφλεσσείων (1956 η πρώτη διοργάνωση επί Δημαρχείας Παναγή Καίσαρη) ως διεθνούς διοργάνωσης, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή διαμονή και επιτυχία στους αγώνες.

Νίκος Μπασακίδης

Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ο Νίκος Μπασακίδης ξεκίνησε με λίγα λόγια για τα Παπαφλέσσεια, μιλώντας για την αξία της διοργάνωσης και την ποιότητα των αθλητών.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις εγκαταστάσεις «…εμείς σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουμε εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις» και στο ταρτάν, το οποίο αλλάχθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ συνεχάρη τον Μεσσηνιακό για την διοργάνωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές.

Αντωνία Μπούζα

Σημειώνοντας την σπουδαιότητα της διοργάνωσης, η Αντωνία Μπούζα χαρακτήρισε τα Παπαφλέσσεια ως «καταξιωμένη διοργάνωση παγκοσμίως» και σημείωσε πως «ενισχύουν την πόλη της Καλαμάτας ως αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα».

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, τόνισε πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε παρόμοιες διοργανώσεις.

Δημήτρης Πουλόπουλος

Σε αγωνιστικά θέματα στηρίχθηκε κυρίως ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Δημήτρης Πουλόπουλος, που σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι οργανωτικά» και ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον ΣΕΓΑΣ για την στήριξή τους.

Υπενθύμισε πως αντίστοιχοι μεγάλοι αγώνες στην χώρα μας (Βενιζέλεια, Βαρδινογιάννεια, Τσικλητήρεια) έχουν σταματήσει και πως οι τρεις παραπάνω φορείς έχουν βοηθήσει στο να κρατηθούν «ζωντανά» τα Παπαφλέσσεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε πως «έρχονται όλοι οι καλύτεροι αθλητές στην χώρα μας» και αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του Δημ. Σταδίου «ευελπιστώ πως ο Δήμαρχος του χρόνου να συνεχίσει και το υπόλοιπο τμήμα».

Τέλος ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την παρουσία τους και την κάλυψη των αγώνων.

 

 

850 views
Ετικέτες
Top