Πέρασε στην … αντεπίθεση ο Μπασακίδης για τις θέσεις Κουτραφούρη

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, δεν άφησε αναπάντητες τις θέσεις του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννη Κουτραφούρη αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μια εβδομάδα μετά την παρέμβαση του κ. Κουτραφούρη ο οποίος τάχθηκε υπέρ του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλη Μάκαρη, για τις προτάσεις που ο τελευταίος είχε καταθέσει, ο Νίκος Μπασακίδης πέρασε στην… αντεπίθεση.

Στην απάντησή του χαρακτηρίζει τον κ. Κουτραφούρη «παράγοντα του κρατικοδίαιτου αθλητισμού» και τον κατηγορεί πως στην κριτική του χρησιμοποιεί «λανθασμένες αναφορές, ασάφειες, αντιφατικές απόψεις, σκοπιμότητες και απαξιωτικό ύφος» και πως ενδιαφέρεται μόνο για το μπάσκετ.
Αναλυτικά το κείμενο της απάντησης Μπασακίδη έχει ως εξής:

«Το λογαριασμό στο δήμο και όχι στο κράτος, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη δραστηριότητα των σωματείων, στέλνει με ανακοίνωση του ο  πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης κ. Ιωαν. Κουτραφούρης, εκφράζοντας ανησυχία για το μέλλον, του ως τώρα
επιχορηγούμενου από το κράτος, αθλητισμού.

Ως παράγοντας ο ίδιος του κρατικοδίαιτου αθλητισμού, με 50χρονη καθόλα σεβαστή αθλητική παρουσία, ασκεί κριτική στα δρώμενα της δημοτικής αρχής για τον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας λανθασμένες αναφορές, ασάφειες, αντιφατικές απόψεις, σκοπιμότητες και απαξιωτικό ύφος. Θεωρεί ότι όλα τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό της πόλης εμφανίστηκαν τώρα από τους άλλους, αποφεύγοντας και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, την οποιαδήποτε αναφορά στις αιτίες που τα δημιούργησαν.

Τοποθετείται για την πρόοδο του αθλητισμού στην πόλη και από τις οραματικές του προτάσεις προκύπτει το ενδιαφέρον του μόνο για την καλαθοσφαίριση, παραβλέποντας την δραστηριότητα και τις ανάγκες των άλλων αθλημάτων, αφού ως κυρίαρχο στόχο θέτει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου και δύο κλειστών  προπονητηρίων, τα οποία ούτε κοστολογεί και ούτε καν χωροθετεί.

Για την έλλειψη δε των αθλητικών αυτών χώρων, αγνοεί σκοπίμως την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ξεπεραστούν διοικητικές και χρηματοδοτικές δυσκολίες για την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Παλιάμπελα, καθώς και ότι με δημοτικούς πόρους επισκευάστηκε το γυμναστήριο του Πολυκλαδικού, το οποίο από τη νέα αθλητική περίοδο θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο. Ένα προπονητήριο που πίεζε για την κατασκευή του και τώρα το χαρακτηρίζει προβληματικό και ακατάλληλο.

Καταθέτει ως όραμα, τον προβληματισμό για το τι αθλητισμό αντέχει η πόλη, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά γιατί η Ένωση του ευνόησε την αύξηση του αριθμού των σωματείων, αφού οι εγκαταστάσεις παραμένουν ίδιες για πολλά χρόνια τώρα. Σιωπώντας το γεγονός ότι η πολυδιάσπαση είναι σε βάρος των αθλημάτων και ευνοεί μόνο τον παραγοντισμό.

Χαρακτηρίζει την χωρίς κοστολόγηση Έκθεση Διαπιστώσεων του κ. Μάκαρη ως ρεαλιστική, αγνοώντας ότι  ανάμεσα στο τι και το πώς, η απόσταση είναι μερικά εκατομμύρια Ευρώ, που μάλλον στη σημερινή Ελλάδα δεν περισσεύουν. Ίσως περίσσευαν στην προολυμπιακή εποχή της ευμάρειας και των δανεικών και εδώ θα βοηθούσε η αυτοκριτική όλων των υψηλόβαθμων τότε στελεχών του αθλητισμού, αφού ήταν εύκολο να γνωρίζουν, ίσως να επηρεάσουν, ή τουλάχιστον να καταγγείλουν για τη ροή των κρατικών χρηματοδοτήσεων  στα αθλητικά έργα. Αλλά τότε μάλλον προβάλλαμε και υπερηφανευόμαστε για το πρωτοποριακό έργο της Τέντας και σήμερα διαμαρτυρόμαστε τόσο για το πανί όσο και γιατί δεν μπορεί να φιλοξενηθούν διεθνείς αγώνες.

Αντιφάσκει κατηγορώντας απαξιωτικά τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Αθλητικού Οργανισμού, για την κατάσταση της Τέντας και του Κλειστού Παραλίας, αφού για την Τέντα υλοποιήθηκαν σχεδόν όλα όσα ο ίδιος είχε προτείνει, ενώ για το κλειστό της Παραλίας είχε εκφραστεί θετικά σε πρόσφατη επίσκεψη του. Είναι ο μόνος ίσως που δεν βλέπει τις αλλαγές που έχουν γίνει, ενώ γνωρίζει και τις επόμενες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί αφού έχει συνεργαστεί για την ιεράρχηση αυτών, όπως είναι η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα, η τοποθέτηση σταθερών κιγκλιδωμάτων και η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων.

Ψεύδεται για τη θέρμανση της Τέντας, αφού δύο χρόνια τώρα η θέρμανση λειτουργεί τουλάχιστον τις ώρες που ο ίδιος είχε προτείνει και για όσο χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχει υγρασία, ενώ σήμερα όλοι οι χώροι άθλησης είναι πιο καθαροί από ποτέ.
Σκοπίμως χαρακτηρίζει ως παγοδρόμιο τον αγωνιστικό χώρο του κλειστού Παραλίας, παραβλέποντας ότι τα τελευταία χρόνια στον ίδιο χώρο γίνονται αγώνες Βόλεϊ επιπέδου Α2 Εθνικής Κατηγορίας που δεν διεκόπησαν με το παραμικρό, όταν υπήρχαν τα προβλήματα μόνωσης της οροφής.

Απαξιώνει τους λίγους σήμερα εργαζόμενους του Αθλητικού Οργανισμού και αξιώνει λειτουργίες αναπολώντας την εποχή που οι πολλοί κοιτούσαν τον ένα που δούλευε, απαλλάσσοντας τα σωματεία από την οποιαδήποτε ευθύνη για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και για την οικονομική τους συμμετοχή στη συντήρηση αυτών, όταν εξωαγωνιστικά χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για τη λειτουργία των προσοδοφόρων ακαδημιών τους.  

Ο κ. Κουτραφούρης τώρα που τελείωσαν τα κρατικά χρήματα για τον αθλητισμό, με μια θεωρητική τεκμηρίωση περί οραμάτων, στόχων και άλλων αναγκαίων μεν, αλλά φαραωνικών έργων, ενδιαφέρεται μόνο να στείλει το λογαριασμό στο Δήμο και τους γονείς, ώστε να συνεχίσει ο αθλητισμός όπως στην εποχή των παχέων αγελάδων. Απουσιάζει από την πρόταση οποιαδήποτε αναφορά για δικές του ενέργειες ή άλλων παραγόντων, ώστε το κόστος της αθλητικής δραστηριότητας των σωματείων να προσαρμοστεί στην νέα οικονομική κατάσταση.   

Σήμερα στον Αθλητικό Οργανισμό στοχευμένα Διοίκηση και εργαζόμενοι, αφιερώνουν χρόνο στην παραγωγή έργου για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και όχι για την ανακοίνωση εντυπωσιακών προγραμμάτων ή την αυτοπροβολή τους. Όσοι καθημερινά βρίσκονται στους αθλητικούς χώρους, καταγράφουν περισσότερα θετικά από αρνητικά και είναι για εμάς μια ικανοποίηση, γιατί με λίγα χρήματα και αρκετή δουλειά, κάνουμε την υπέρβαση.
Στον αθλητικό συνωστισμό απαντάμε με έργα που θα γίνουν και όχι με φαραωνικά οράματα που δεν θα γίνουν.»

644 views
Top