Πανελλήνιο Κύπελλο όπτιμιστ (26-29/6): Η Καλαμάτα… ανοίγει πανιά στον αθλητικό τουρισμό

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Καλαμάτα και τουλάχιστον στους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να δώσει μεγάλη αθλητική αλλά και οικονομική ώθηση στην πόλη. Η «σύμπραξη» του ΝΟ Καλαμάτας με τον ΝΑΣΚ Αίολο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση καθώς τα δυο ναυταθλητικά σωματεία της Καλαμάτας θα διοργανώσουν υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 2016.
Από τις 26 έως τις 29 του μηνός η Καλαμάτα θα βρεθεί στο επίκεντρο της ιστιοπλοίας καθώς περίπου 250 νεαροί αθλητές από 107 σωματεία θα δώσουν την μάχη της διάκρισης στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου.
Τα 11χρονα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους, 500 και πλέον άτομα στο σύνολο, θα βρεθούν για τουλάχιστον τέσσερις μέρες στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα (οι πιο πολλοί μεγαλύτερο διάστημα καθώς θα έρθουν νωρίτερα για προπονήσεις) με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τόνωση της τοπικής αγοράς.

«Λίγα πράγματα χρειάζονται προκειμένου να έρχεται όλη η Ελλάδα στην Καλαμάτα. Λίγη αγάπη στον αθλητισμό κι αν υπάρξει αυτή, μπορούν να γίνουν θαύματα στην πόλη μας, σε υψηλότερο επίπεδο απ’ αυτό που μιλάμε», τόνισε ο το μέλος της Ε.Ι.Ο. και πρόεδρος ΝΟΚ, Δημήτρης Κακαλίκας, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι χαρά που για μια ακόμη φορά συνεργάζονται οι δυο ναυταθλητικοί σύλλογοι της πόλη μας, Αίολος και ΝΟΚ. Από την προηγούμενη φορά διαπιστώθηκε απ’ όλους μας ότι ο αγώνας που έγινε πρόπερσι ήταν ένας από τους καλύτερους. Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος πως θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο που αυτό το θέμα θα είναι αποδεκτό Πανελληνίως!»

Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα αναφέρθηκε στα πολλαπλά ωφέλη που θα προκύψουν από την διοργάνωση τόσο στο αθλητικό- αγωνιστικό κομμάτι όσο και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας: «Είμαι πεπεισμένη πως θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και θα μείνει στις καρδιές των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν και οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΝΑΣΚ «Αίολος», Χάρης Βγενής, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την διοργάνωση και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών και να στηρίξει το πρωτάθλημα: «Εάν κάποια τοπική επιχείρηση, ειδικά με τοπικά προϊόντα ή με υπηρεσίες που παρέχονται στον τόπο μας, θέλει να στηρίξει το πρωτάθλημα, μπορεί να απευθυνθεί στις γραμματείες των δυο συλλόγων, για μια εβδομάδα ακόμη, καθότι έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστήριξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ώστε να στηρίξουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας την τοπική αγορά».

Κάλεσμα στον κόσμο να έρθει κοντά στο άθλημα απηύθυνε και ο κ. Τσάμης, έφορος Ιστιοπλοΐας του ΝΟ Καλαμάτας: «Η θάλασσα είναι το δώρο που έχει η πόλη και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και αθλητικά όχι μόνο τουριστικά. Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους να τα πάρουμε μέσα στη θάλασσα να έρθουν κοντά στο άθλημα, διότι σκοπός μας δεν είναι μόνον η διοργάνωση αλλά να έρθει κι ο κόσμος κοντά στην ιστιοπλοΐα»


468 views
Top