Πανελλήνιο Κύπελλο OPTIMIST 11χρονων 2016: Η συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές του Πανελληνίου Κυπέλλου Optimist 11χρονων 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη μας από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 250 περίπου αθλητές (μαζί με 300 περίπου προπονητές, συνοδούς, γονείς), εκ των οποίων οι 20 από την Καλαμάτα και τα σωματεία της πόλης μας.
Στην συνέντευξη Τύπου, η οποία έλαβε χώρα στο διοικητήριο της πόλης μας (ώρα 13:30, αίθουσα «Παν. Φωτέας»), παρευρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρόε-δρος του Λιμενικού Ταμείου και εκπρόσωπος του ΝΑΣΚ «Αίολος» Χάρης Βγενής, ο πρόε-δρος του ΝΟ Καλαμάτας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Δημήτρης Κακαλίκας, ο έφορος Ιστιο-πλοΐας του ΝΟ Καλαμάτας Χρήστος Τσάμης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης.
Πρώτη τον λόγο πήρε η κ. Αλειφέρη, η οποία έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο γεγονός, ενώ εξήρε τα δυο σωματεία («Αίολος», ΝΟΚ) για την συνεισφορά τους στον αθλητισμό, στην κοινωνία και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Επίσης, ευχήθηκε η διοργάνωση να γίνει θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, ενώ τόνισε την στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε παρόμοιες διοργανώσεις.
Ακολούθως μίλησε ο κ. Μπασακίδης, που ευχαρίστησε την ΕΙΟ για την επιλογή της Καλαμάτας για την διοργάνωση και κάλεσε τον κόσμο να δώσει τον παρών, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.
Ο κ. Κακαλίκας πήρε τον λόγο και με αρκετό …χιούμορ αυτοσυστήθηκε ως μέλος και έφο-ρος της ΕΙΟ στην Πελοπόννησο από το 1993!
Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τα αποτελέσματα που φέρνουν και ανέφερε πως θα βοηθήσει και αυτός όσο το δυνατόν περισσότερο στην διοργάνωση.
Ο κ. Τσάμης, η «καρδιά» της διοργάνωσης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν να πάρει «σάρκα και οστά» η διοργάνωση και παρουσίασε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς το ως πρωτοποριακό.
Η κ. Μπούζα χαρακτήρισε το γεγονός πως πολύ σημαντικό και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την σκέψη τους και για το ότι μέσω της διοργάνωσης θα ενισχυθεί ο τουρισμός, ενώ εξέφρασε καλή επιτυχίας τους αθλητές.
Τέλος, ο κ. Βγενής ευχαρίστησε τις επιτροπές του αγώνα (40 μέλη, όλοι του ΝΟΚ, «Αιόλου», ΙΟΝΕ»), που θα εργαστούν εθελοντικά, τους χορηγούς της διοργάνωσης.
Επίσης δήλωσε πως οι δυο σύλλογοι («Αίολος», ΝΟΚ) έχουν έρθει πολύ κοντά και η μόνη τους διαφορά είναι μέσα στον αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 15/6/16: Λήξη ηλεκτρονικών δηλώσεων
Κυριακή 26/6/16
11:00‐20:00: προσκόμισης πρωτότυπων δηλώσεων (ΕΓΓΡΑΦΗ)
20:30: Παρέλαση αθλητών – Τελετή έναρξης
Δευτέρα 27/6/16
09:00‐11:00: προσκόμισης πρωτότυπων δηλώσεων (ΕΓΓΡΑΦΗ)
13:00: Έναρξη ιστιοδρομιών
Τρίτη 28/6/16 11:00 Ιστιοδρομίες
Τετάρτη 29/6/16 11:00 Ιστιοδρομίες
19:00: Απονομές

515 views
Top