Στην ελίτ του Πανελληνίου πρωταθλήματος οι σκακιστές του ΝΟΚ! (φωτο)

Στην σκακιστική «ελιτ» της χώρας βρίσκεται και με την … βούλα η ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας η οποία έφτασε στην 6η θέση σε σύνολο 34 ομάδων στο 44ο Πρωτάθλημα σκακιού της Α’ Εθνικής Κατηγορίας!

Η κορυφαία διοργάνωση έκλεισε την αυλαία του αφήνοντας πολύ ευχάριστη γεύση στους αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αφού πέτυχαν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και συγκέντρωσαν 9 βαθμούς (41 πόντους).

Η αγωνιστικότητα όλων των σκακιστών ήταν από πολύ καλή έως εξαιρετική δεδομένου ότι η 14χρονη Λούκα Μαριάνθη (7η σκακιέρα ≤ 16 ετών), ο Σγουρός Απόστολος (4η σκακιέρα γενική) και ο GM Yilmaz Mustafa (1η σκακιέρα γενική) έφυγαν από το πρωτάθλημα αήττητοι.

Πήραν επίσης μέρος στους αγώνες οι σκακιστές: GM Istratescu Andrei (2η σκακιέρα γενική), IM Τσεκούρας Θοδωρής (3η σκακιέρα γενική), GM Μακροπούλου Μαρίνα (5η σκακιέρα γυναικεία), η 16χρονη Φράγκου Μαρία (6η σκακιέρα ≤ 20 ετών), ο 20χρονος Μουτζούρης Ιάσονας (8η σκακιέρα ≤ 20 ετών), ο 13χρονος Λιάκος Χρήστος (9η σκακιέρα ≤ 16 ετών) και οι 12χρονοι Σαραντόπουλος Κων/νος και Πουλόπουλος Ηλίας 10η σκακιέρα ≤ 12 ετών).

Η τελική κατάταξη για τις 10 πρώτες ομάδες του Πρωταθλήματος είναι οι εξής:

                                                        ΒΑΘΜΟΙ    ΠΟΝΤΟΙ    ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1η    ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας           12           45,5                   1
2η    Π.Σ. Περιστερίου                             12           44,5                   2
3η    Σ.Ο. Καβάλας                                 11           42,5                   4
4η    Ε.Σ. Θεσσαλονίκης                          10           44                      3
5η    Σκακιστική Ακαδημία Χανίων             10           42                      7
6η    Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»         9            4                       24
7η    Σ.Α. Κορινθίας «Ο Αργοναύτης»        9            39    
8η    ΦΟΝ Ηρακλείου – Επικοινωνία           9            40    
9η    Πανιώνιος Γ.Σ.                                8            40    
10η    Πειραϊκός Ο.Σ.                              8            33,5    

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ανά γύρο έχουν ως εξής:

    1ος γύρος    ΝΟΚ – Πανιώνιος Γ.Σ.    3 – 7
    2ος γύρος    Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας – ΝΟΚ    0 – 10
    3ος γύρος    ΝΟΚ – Σ.Α. Συκεων Νεάπολης    6 – 3,5
    4ος γύρος    Κυδων Χανίων – ΝΟΚ    3,5 – 6,5
    5ος γύρος    ΑΟ Τρεις Αστέρες ’89 Αττικής - ΝΟΚ    5 – 5
    6ος γύρος    ΝΟΚ – Ε.Σ. Θεσ/νίκης     4,5 – 5,5
    Η ομάδα Ε.Σ. Θεσσαλονίκης είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι.
    7ος γύρος    Α.Ο. Ζηνων Γλυφάδας – ΝΟΚ    4 - 6

    Ιδιαίτερο χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα του 2ου γύρου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας επί της Ελευσίνας όπου όλοι οι αθλητές του ΝΟΚ προσήλθαν φορώντας τις κίτρινες μπλούζες Κ21. Μετά το πέρας του αγώνα και το απίστευτο αποτέλεσμα 10 – 0 για το ΝΟΚ η Πρόεδρος της ομάδας Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα επικοινώνησε με το Δήμαρχο Καλαμάτας και του αφιέρωσε αυτή τη νίκη.
    
Αξιοσημείωτη η νίκη της 14χρονης Λούκα Μαριάνθης (ΕΛΟ 1358) επί της Πρωταθλήτριας Ελλάδας 2016 στη κατηγορία έως 16 ετών Πασογλου Αικατερίνης (ΕΛΟ 1809), όπως και του Μουτζούρη Ιάσονα (ΕΛΟ 1771) επί του εξαιρετικού αθλητή Ροϊνου Ηλία (ΕΛΟ 2132).
  
 Επίσης οι δύο 12χρονοι αγωνίστηκαν με μεγάλη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια παρ’ ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Ο 13χρονος Λιάκος Χρήστος (ΕΛΟ 1411) αγωνίστηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη σκακιέρα των εφήβων έως 16 ετών με τα πολύ υψηλά ΕΛΟ ≤ 2000 και κατάφερε να τους δημιουργήσει προβλήματα. Ένας αθλητής με λαμπρό μέλλον.
  
 Αρχηγός της ομάδας για τους 4 πρώτους γύρους ήταν ο Αργύρης Κινόπουλος (αφού αποχώρησε εκτάκτως λόγω γέννησης της πρώτης εγγονής του και βέβαια του ευχόμαστε να του ζήσει). Για τους τρεις επόμενους γύρους αρχηγός ορίστηκε ο Κοντοκάνης Ανδρέας.
  
 Πάντα δίπλα στην ομάδα η πρόεδρος της κα. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα καθώς και ο κος. Τσιάλας Μιχάλης.
    Η έφορος του τμήματος μαζί με τους αθλητές αφιερώνουν αυτήν την σημαντική επιτυχία τους στην Εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Στάθη Καρέλια που είναι δίπλα στο σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και στην ομάδα ως ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ.
  
 Επίσης ευχαριστούν τον Δήμαρχο Καλαμάτας καθώς και την εταιρεία Cosmos για την υποστήριξη και βέβαια ευχαριστούν όλους τους χορηγούς της Ακαδημίας που χάρη στην βοήθειά τους λειτουργεί σωστά και οδηγεί τους αθλητές σε αξιοπρεπείς – επιτυχείς εμφανίσεις.
  
 Η έφορος δήλωσε τα εξής: «Προσπαθήσαμε για μια αξιοπρεπή παρουσία ώστε να πετύχουμε μία θετική προβολή όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της Μεσσηνίας ευρύτερα. Τώρα περιμένουμε μία θετική ανταπόκριση εκ μέρους των φορέων προς το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας».

290 views
Ετικέτες
Top