Τιμητική εκδήλωση τη Κυριακή στη Κυπαρισσία

Την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 11:00 πμ στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στη Κυπαρισσία θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά τον αθλητισμό της Κυπαρισσίας μισό αιώνα πριν.

Ο αθλητισμός, παρά τις δυσκολίες ήταν τότε ιδιαίτερα ανθηρός και η Κυπαρισσία ήταν ξακουστή για τις επιτυχίες της στο στίβο, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Τη δεκαετία του ’60 στην Κυπαρισσία για τα δεδομένα της εποχής είχε πραγματοποιηθεί ένα αθλητικό θαύμα. Το 1966 ο γυμναστής του σχολείου Μιχάλης Καραγιάννης για καλή τύχη διορίστηκε στο Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας. Ο καθηγητής αυτός, πρωτοδιόριστος τότε, αλλά και παράλληλα ενεργός πρωταθλητής αλμάτων, έδωσε τη σπίθα. Δούλεψε σκληρά, μέσα από αντίξοες συνθήκες, ανακάλυψε που είχε ταλέντο ο κάθε μαθητής, φύσηξε έμπνευση στο μυαλό των επαρχιωτών αθλητών και δημιούργησε ένα ρεύμα που όλο και δυνάμωνε.

Μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές του Γυμνασίου, τους αθλητές και τους γονείς τους αλλά και απλούς πολίτες οι οποίοι έβλεπαν να γίνεται κάτι καλό και ουσιαστικό, βοήθησαν να δημιουργηθούν συνθήκες, να βρεθούν τρόποι και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγουν πρωταθλητές Ελλάδος.

Έσκαψαν όλοι μαζί για να φτιάξουν το σκάμμα του μήκους, έφεραν ξερά φύκια από την παραλία για να φτιάξουν ένα στρώμα για το ύψος και το επί κοντώ, έφτιαξαν τσιμέντο για να φτιάξουν βάρη ενδυνάμωσης, άναψαν φωτιά και έλιωσαν την πίσσα για να στρώσουν ένα στοιχειώδες γήπεδο βόλεϊ και μπάσκετ και χρησιμοποίησαν πάνινες μπάλες για την προπόνηση, γιατί την καλή τη μπάλα την φύλαγαν για τους αγώνες.

Ύστερα, στρώθηκαν στην προπόνηση και πήγαιναν και κέρδιζαν Πανελλήνια Πρωταθλήματα… Πολλοί από αυτούς, μαζί με τον προπονητή τους, τον Μιχάλη Καραγιάννη, θα σμίξουν μισό αιώνα μετά για να θυμηθούν και να ξαναϊδωθούν, αλλά και για να παραδειγματιστούν οι νεότεροι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή:Kyparissia-sports

359 views
Top