ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Γούλας και Κολινιάτης του ΝΟΚ Πανελληνιονίκες στα Europe!

Δυο ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ο Ανδρέας Γούλας και ο Μανώλης Κολινιάτης βρέθηκαν στον αφρό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Europe εφήβων συνεχίζοντας την μακρά καλαματιανή παράδοση στην κατηγορία!

Ο ΝΟΚ ανέδειξε για 4η σερί χρονιά Πανελληνιονίκες στην συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στις 15 - 17 Ιουλίου 2016 στην Ραφήνα με διοργανωτές την Ε.Ι.Ο. και τον Ν.Ο. Αλκυών Ραφήνας.
    
Οι Ανδρέας Γούλας και Μανώλης Κολινιάτης με προπονητή τον Γιώργο Σπυρόπουλο και Παναγιώτη Λημνιό κατάφεραν να φτάσουν στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, αν και έτρεξαν με μικρή προετοιμασία στην συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας σύμμαχο μόνο την εμπειρία και την θέληση για διάκριση.
    Συνολικά έγιναν 7 ιστιοδρομίες στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας με συνθήκες που είχαν όλες τις ποικιλίες στην διακύμανση του ανέμου. Με σταθερές κούρσες και με σύνολο 70 βαθμούς ο Γούλας και 98 ο Κολινιάτης, έδειξαν ότι έχουν βάλει γερές βάσεις για το μέλλον.
    
Αθλητές στην κατηγορία Laser 4,7 του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ξεκινώντας από τις κατηγορίες υποδομών, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να διακριθούν στην κατηγορία Europe, με δυο σκάφη πρόσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας GENESIS Pharma και των φίλων και γονέων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

"Ο αθλητισμός στην Ελλάδα θέλει αρωγούς όπως την εταιρία GENESIS Pharma κάνοντας σαφές ότι σε υγιείς αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα κάθε προσφορά είναι σημαντική", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΝΟΚ για την χορηγό εταιρία.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μετά από αυτή την διάκριση εξασφάλισαν μόρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ένα σημαντικό εφόδιο για την εξέλιξη τους στο μέλλον.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER 4.7

    Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 παίδων - εφήβων είχε ο αθλητής Τσάμης Ευστάθιος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο Αίγιο από 18 έως και 21 Ιουλίου.
    Πραγματοποιήθηκαν 7 ιστιοδρομίες με ανέμους που δεν ξεπέρασαν τους 15 κόμβους. Με δυο ατυχές ιστιοδρομίες στο ενεργητικό του ξεκινώντας πρόωρα στην μια και η μεγάλη αλλαγή ανέμου στην άλλη, από την 20η θέση τελικά καταταγεί στη 41η σε συμμετοχή 110 αθλητών.

Παρόλα αυτά ήρθε δεύτερος στην ανά περιφέρεια κατάταξη σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από τους μικρότερους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και με την συνεχόμενη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Ευρωπαϊκό Laser 4,7 στην Γαλλία και το Πανελλήνιο, βάζει βάσεις για υψηλούς στόχους για το μέλλον.

421 views
Top