«Ντοπέ» Ελληνίδα κολυμβήτρια και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας!

Δυσάρεστα μαντάτα έρχονται από την Ελληνική κολυμβητική ομάδα στο Ρίο, με θετικό δείγμα σε απαγορευμένη ουσία.
Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων προέκυψε κρούσμα ντόπινγκ από Ελληνίδα κολυμβήτρια. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό και αναμένεται η εξέταση του δεύτερου.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος με την σειρά του  έδωσε εντολή στην αθλήτρια να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει στην Αθήνα. Το δείγμα ήταν από έλεγχο του ΕΣΚΑΝ, πριν την αναχώρηση της αποστολής για Ρίο.
Το όνομα της αθλήτριας έχει κυκλοφορήσει αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν γράφεται μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΕΟΕ, επιβεβαιώνει το «θετικό» δείγμα, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν είναι για αθλητή ή αθλήτρια: «To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

«Θετικό» και δείγμα αθλητή για τους παραολυμπιακούς

Όμως, οι έλεγχοι επί ελληνικού εδάφους έδωσαν και δεύτερο «θετικό» δείγμα κι αφορά μέλος της παραολυμπιακής ομάδας. Οι παραολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν τον Σεπτέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

528 views
Ετικέτες
Top