Χρυσός κορίτσαρος της Ελλάδας η Άννα Κορακάκη, έγραψε ιστορία στο Ρίο!

Συγκλόνισε με τον αγώνα της, καθήλωσε τον ελληνισμό με την προσπάθιεά της και μας ανέβασε στα ουράνια η Άννα Κορακάκη που τρελαίνει κόσμο στο Ρίο!

Η 20χρονη σκοπεύτρια δόξασε και πάλι την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πιστόλι 25 μέτρων και έγραψε ιστορία! Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία είχε κερδίσει και το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. Πιστόλι.

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στον τελικό απέναντι στην γερμανίδα Μόνικα Καρς και με τρομερή αυτοσυγκέντρωση προηγήθηκε 6-0, η αντίπαλός της ισοφάρισε σε 6-6 αλλά το χρυσό κατέληξε στην Ελλάδα και στην δραμινή σκοπεύτρια με 8-6!.

Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

 

833 views
Top