Πάει για το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης ο Καστρινάκης

Σε βάθος 146 μέτρων θα καταδυθεί ο Σταύρος Καστρινάκης, στις 9 το πρωί της Κυριακής , , ενάμιση μίλι νότια της Ναυαρίνου, στο ύψος του ξενοδοχείου ΄΄Elite΄΄.επιχειρώντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του William Winram από τον Καναδά, ο οποίος πραγματοποίησε ελεύθερη κατάδυση μέχρι τα 145 μέτρα πριν από τρία χρόνια, ρεκόρ που μέχρι σήμερα δεν έχει «σπάσει» κανένας δύτης!

Στις φανταστικές υδάτινες και καιρικές συνθήκες ο μεσσηνιακός κόλπος αποτελεί τους τελευταίους μήνες «σπίτι» για τον Σταύρο Καστρινάκη, λόγω βεβαίως και της σχολής Ελεύθερων Καταδύσεων «Freediving Club Greece» που ξεκίνησε τη λειτουργία της αρχές του καλοκαιριού. Ένα καλοκαίρι γεμάτο προπονήσεις δίπλα σε αθλητές και αθλήτριες από όλες τις γωνιές του πλανήτη, οι οποίες τον βοήθησαν πάρα πολύ να επιτύχει εξαιρετική φόρμα όντας όπως λέει στην καλύτερη του φάση, σωματικά και πνευματικά. Μάλιστα, πριν από ένα περίπου μήνα στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των επιτυχημένων αγώνων Summer Apnea Games 2015, ο Σταύρος Καστρινάκης κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία «Εναλλασσόμενα βάρη» κάνοντας βουτιά στα 130 μέτρα.

Σε συνδυασμό λοιπόν με την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στα 130 μέτρα, ο  Καστρινάκης δηλώνει πεπεισμένος πως φέτος είναι η χρονιά του! Η σιγουριά του πως μπορεί να κερδίσει το σπουδαίο αυτό στοίχημα είναι μεγάλη: «Δεν θα το έκανα εάν δεν ήμουν σίγουρος πως μπορώ να το ολοκληρώσω! Δεν θα το ανακοίνωνα…», είπε χαρακτηριστικά ο δύτης στη χτεσινή συνέντευξη τύπου. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση όλων των παραγόντων της προσπάθειας στο ξενοδοχείο «Elite» το οποίο παρέχει όλους τους χώρους και την υποδομή για προετοιμασία του εγχειρήματος, το οποίο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά, μπορούν να προσεγγίσουν ελεύθερα ακόμη και μέσα στο νερό!

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης ο αθλητής και εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης Σταύρος Καστρινάκης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγεννής στάθηκαν στο γεγονός πως μέσα και από αυτή τη δραστηριότητα η πόλη μας διαφημίζεται ως ιδανικός τουριστικός και αγωνιστικός προορισμός… «Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να τονίσουμε άλλη μια φορά, κυρίως διεθνώς, τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Καλαμάτα τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά φέτος και πρόκειται και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην Καλαμάτα και να προσελκύουμε αθλητές, τόσο έμπειρους όσο και νέους που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της Ελεύθερης Κατάδυσης – κατάδυση με μια αναπνοή – στην Καλαμάτα, για να κάνουμε αυτή τη δραστηριότητα!».

Την προσπάθεια του Σταύρου Καστρινάκη χαιρέτησε και ο παριστάμενος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγεννής στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία: «Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας χαιρετίζουμε την προσπάθεια του κ. Καστρινάκη τον ευχαριστούμε πολύ για τι έχει κάνει μεγάλο αγώνα και έχει φέρει στην πόλη μας μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας με μεγάλους αθλητές. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο παγκόσμια πρωταθλήματα. Θα είμαστε κοντά του με όλες τι δομές του Δήμου. Ο Αθλητικός Φορέας συνδράμει στο εγχείρημα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Όπως σας ανέφερε και ο ίδιος μέχρι και με αιρετούς οι οποίοι, λόγω της ιδιότητάς τους ως γιατροί, θα παρακολουθούν το εγχείρημα και τον ίδιο. Χαιρόμαστε που συνέχεια βρίσκει τρόπους να βάζει την Καλαμάτα μέσα στον παγκόσμιο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού!» !

562 views
Top