«Όχι» Νίκα σε μεγάλη διοργάνωση τριάθλου στην Καλαμάτα!

Κατηγορηματικό “όχι” σε διοργάνωση τριάθλου που θα έφερνε στην Καλαμάτα πάνω από 1000 αθλητές και συνοδούς είπε ο Δήμος Καλαμάτας!

Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτύξουν τον αθλητικό τουρισμό, ο Δήμος Καλαμάτας φαίνεται πως έχει... πλεόνασμα αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και επισκεπτών και απορρίπτει προτάσεις που θα φέρουν κόσμο, άρα και χρήμα στους επαγγελματίες της πόλης.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του τριάθλου και διοργανώνει με επιτυχία events σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εξέφρασε το ενδιαφέρον να βάλει στο καλεντάρι του 2017 έναν αγώνα και στην Καλαμάτα καθώς η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα καλύπτει και με το παραπάνω όλες τις προϋποθέσεις.

Κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο στην Παραλία της Καλαμάτας θα συνέθετε έναν μοναδικό αγώνα που θα διαφήμιζε την πόλη όχι μόνο στο Πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό καθώς θα υπήρχαν και διεθνείς συμμετοχές.

Κι όλα αυτά σε διάστημα εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου καθώς ο αγώνας προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Ο Δήμαρχος, ωστόσο, κ. Παναγιώτης Νίκας εμφανίστηκε αρνητικός καθώς οι διοργανωτές ζήτησαν να κλείσει για τρεις ώρες ένα κομμάτι της Ναυαρίνου για ένα και μοναδικό λόγο: να διεξαχθούν με ασφάλεια τα αγωνίσματα.

Η τακτική αυτή ακολουθείται Παγκοσμίως καθώς οι διοργανωτές θέλουν πάνω απ΄ όλα να εξασφαλίσουν στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια σε αγωνίσματα δρόμου. Ήταν κάτι που έγινε τόσο στο Ναύπλιο όσο και στην Σύρο στις προηγούμενες διοργανώσεις αλλά φαίνεται πως για την Δημοτική αρχή Καλαμάτας οι χίλιοι επισκέπτες για έναν τριήμερο δεν αξίζουν το κλείσιμο τμήματος του παραλιακού δρόμου στις αρχές Οκτώβρη!

Από την άλλη, το κόστος για το Δήμο θα ήταν συμβολικό, της τάξης του 2-3% του συνολικού προϋπολογισμού ο οποίος καλύπτεται από μεγάλους χορηγούς, έτσι ώστε να έχει τον ρόλο του συνδιοργανωτή του event.

Επίσης, στο τριήμερο του αγώνα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του κόσμου ενώ στην Σύρο έγινε και επιστημονική εσπερίδα για αθλητικά και όχι μόνο θέματα.

Οι διοργανωτές μετά την... πόρτα που έφαγαν στην Καλαμάτα βρίσκονται ήδη σε επαφές με άλλους Δήμους και δεν θα αργήσουν να βρούν οικοδεσπότη για την διοργάνωση του Φθινοπώρου του ‘17 καθώς προσφέρουν ένα ελκυστικό πακέτο αθλητικού τουρισμού με τεράστια οφέλη και μηδαμινό κόστος.

11620 views
Ετικέτες
Top