Στις 4 Σεπτεμβρίου το 5ο κύπελλο εθελοντή δότη

Το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (σύλλογος εθελοντών δοτών Καλαμάτας) και το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ) και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ.) διοργανώνουν το 5ο κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών την Κυριακή 4-9-2016 στην παραλία Καλαμάτας με αγώνες κολύμβησης 500μ 1500μ 3000μ και αγώνα δρόμου 5km.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας <<Ξαναρχί-ΖΩ>> Πρόγραμμα αγώνων: Όλα τα αγωνίσματα θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την παραλία ξενοδοχείου ΕLITE στην παραλία Καλαμάτας

Ώρες έναρξης:

Κολύμβηση όλα τ’ αγωνίσματα ώρα 9:30

Αγώνας δρόμου 5km ώρα 10:45

Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και στα δύο αθλήματα. Σε όλους όσους συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο. Κολύμβηση Η κολυμβητική διαδρομή θα είναι σε μορφή τριγώνου 500μ. 1 κύκλος στα 500μ.,2 κύκλους στα 1000μ. και 6 κύκλους στα 3000μ. αντίστοιχα.

Αφετηρία : Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό από τη παραλία του ξενοδοχείου Εlite στη Καλαμάτα

Αγώνας δρόμου 5km Αφετηρία: παραλία ξενοδοχείου ΕLITE. Πορεία ανατολικά και αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια) πορεία έως εγκαταστάσεις Ναυτικού ομίλου αναστροφή στο κυκλικό κόμβο και τερματισμός παραλία ξενοδοχείου ΕLITE. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Μετά τους αγώνες θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: www.nok.gr & www.sdym.gr

Απογευματινή εκδήλωση-ενημέρωση Εγκαταστάσεις Ναυτικού ομίλου ώρα 20:00

20:00 – 20:30 Μουσική βραδιά Μουσικό σχήμα <ήχος του νότου>

20:30 – 20:40 Χαιρετισμός διοργάνωσης Ιωάννης Αδαμόπουλος Δ/ντής Αιματολογικού Τμήματος Γ.Ν.Καλαμάτας

20:40 – 20:50 Χαιρετισμοί 20:50 – 21:00 Δωρεά οργάνων Ανδρέας Καραμπίνης Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

21:00 – 21:10 Δωρεά μυελού των οστών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης Δ/της Μονάδος Μεταμόσχευσης Πανεπιστημίου Πατρών

Μετά την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητας λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό. Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα. Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι.

Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου. Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά.

Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας. Καθημερινά οι αιματολόγοι ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή αιμοποιητικά κύτταρα, που μόνο ένας άλλος υγιής άνθρωπος μπορεί να τους προσφέρει.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κατανοηθεί εις την χώρα μας ποια είναι η θεραπευτική σημασία και αξία του υγρού αυτού, του ανθρωπίνου ιστού που λέγεται αίμα. Το αίμα είναι ένα θεραπευτικό μέσο ανυπολογίστου αξίας.

Είναι πολυτιμότατο αγαθό, το οποίο δίδεται από τον υγιή άνθρωπο σ΄ ένα ασθενή ο οποίος όταν κινδυνεύει για λίγο αίμα είναι καταδικασμένος σε αργό ή σύντομο θάνατο Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό. Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας.

Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να Χαρίσει Ζωή σε κάποιον άγνωστο ασθενή, αύριο όμως κάποιος άλλος εθελοντής μπορεί να Χαρίσει Ζωή σε σένα ή κάποιο δικό σου συγγενικό πρόσωπο. 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών Συμμετέχουμε στον αγώνα με σύνθημα Δώρισε την ευκαιρία για ζωή γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

424 views
Top