28ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Με 16 συμμετοχές και «άρωμα» …Χαβάης»!

Για 28η φορά, ο κολυμβητικός Μαραθώνιος 30 χιλιομέτρων θα λάβει χώρα στην πόλη μας υπό την αιγίδα του ΝΟ Καλαμάτας, μια διεθνής διοργάνωση που τραβά τα βλέμματα παγκοσμίως αναγνωρισμένων κολυμβητών.
Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 16 κολυμβητές από όλο τον κόσμο, ακόμα και από Χαβάη!
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και οι κολυμβητές θα πάνε μέχρι την Βελίκα, απ’ όπου θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης όπως και πέρσι.
Μέχρι στιγμής ο ταχύτερος αθλητής της διοργάνωσης έχει χρόνο 6μιση ώρες.
Στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα μίλησε ο πρόεδρος του ΝΟ Καλαμάτας και μέλος της ΕΙΟ, Δημήτρης Κακαλίκας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής. Ο κ. Κακαλίκας εμφανίστηκε πικραμένος για την φετινή διοργάνωση και τόνισε μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ψάξει να βρει πόρους για να γίνει η διοργάνωση...
Ας δούμε τι δήλωσαν:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΑΛΙΚΑΣ
Θέλω να δηλώσω ότι μετά από 28 χρόνια φτάνω σε σημείο απογοήτευσης όσον αφορά στο συγκεκριμένο αγώνα!!! Τους λόγους δεν είναι ανάγκη να τους συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, εκείνο που σκέπτομαι και σίγουρα θα κάνω είναι του χρόνου να ψάξω να βρω πόρους από κάποια πηγή, που θα καλύπτει τη διοργάνωση ακόμα και με περισσότερες συμμετοχές αν είναι δυνατόν! Θα ψάξω, δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχω!
Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω ο κ. Κακαλίκας αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «No comment!…» και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που πάμε σε έναν αγώνα από τους πιο δύσκολους της Ευρώπης, όπου ο πιο δύσκολος -πριν το δικό μας - είναι ο Διάπλους της Μάγχης, όλοι οι άλλοι είναι υποδεέστεροι. 30 χιλιόμετρα είναι μόνο αυτός που γίνεται στην πόλη μας και δυστυχώς αυτό το ξέρουν πολλοί λίγοι Έλληνες. Γιατί αν θα δείτε στις συμμετοχές υπάρχει και ένας αθλητής από την Χαβάη! Ποιος του είπε αυτού του ανθρώπου από τη Χαβάη να έρθει στην Καλαμάτα, σίγουρα όχι εμείς! Ο αγώνας όμως έχει διαδοθεί παγκοσμίως. Εάν θα δείτε Αγγλία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία, Τουρκία, Χαβάη! Αν πάμε αναδρομικά θα δείτε πως έχουν έρθει αθλητές από Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Νότια Αφρική. Είναι κάτι που νομίζω πως έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο.
Μέχρι στιγμής ο ταχύτερος αθλητής έχει κάνει 6μιση ώρες! Δύσκολο να κατέβει κι άλλο ο χρόνος, αλλά τις 6μιση ώρες έχουμε σαν βάση και μετά αναμένεται να τερματίζουν οι αθλητές. Ο τελευταίος έχει δικαίωμα να κολυμπήσουμε μέχρι τη δύση του ηλίου. Μετά όποιος δεν έχει τερματίσει τον ανεβάζουμε στο σκάφος και τον βγάζουμε στην στεριά.
Φέτος θα πάνε Βελίκα, όπως και πέρυσι, για οικονομικούς λόγους κι αυτό! Κάνουμε 15 χιλιόμετρα δυτικά και άλλα 15 επιστροφή.

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Είναι από τις στιγμές που νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά να υποστηρίζουμε και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που αναφέρονται στη ζωή, την ποιότητα ζωής και στην υγεία.
Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος είναι μια μοναδική αθλητική εκδήλωση, η οποία, αφενός επειδή η Μεσσηνία και η Καλαμάτα είναι μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, που μας προβάλλει ιδιαίτερα και παγκόσμια και είναι γνωστό αυτό! Είμαστε υπερήφανοι που ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας τόσα χρόνια με τόσες δυσκολίες και αντιξοότητες διοργανώνει και προβάλει την περιοχή και τον αθλητισμό, σε ένα πολύ ιδιαίτερα άθλημα όπως είναι η κολύμβηση. Γι’ αυτό οφείλω να συγχαρώ τον Ν.Ο.Κ. και τον κ. Κακαλίκα για τις προσπάθειές τους και αυτό που δίνει από την ψυχή και τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ
Δυο αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου, αναδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει η πόλη και οι άνθρωποί της στην οργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, και, ταυτόχρονα την κοινωνική ευαισθησία των συμπολιτών μας

ΧΑΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ
Το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας στηρίζει τις διοργανώσεις του ΝΟΚ, οι οποίες έχουν διεθνή εμβέλεια, φέρνουν αθλητές απ’ όλο τον κόσμο στην πόλη μας και δημιουργούν εξωστρέφεια και επισκεψιμότητα στους χώρους του λιμανιού. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε τον ΝΟΚ για την διοργάνωση αυτών και θα είμαστε πάντα στο πλάι του.

Οι φετινές συμμετοχές:
James Boucher (Αγγλία), Ms Ellery McGowan (Αγγλία), Vanina Monica Chiariano (Αργεντινή), Dimitar Videnov (Βουλγαρία), Αθανάσιος Βασίλας, Τρύφωνας Κούστας, Ιωάννης Λαφαζάνος, Αναστασία Μαυρίδου, Αθανάσιος Ρέκκος, Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα), Raquel Gomez Zapater (Ισπανία), Miquel Angel Rodriguez Rosa (Ισπανία), Manyoki Attila (Ουγγαρία), Mustafa Aydogdu (Τουρκία), Steven Minaglia (Χαβάη).

Το πρόγραμμα
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
Αφίξεις αθλητών από Ατλαντικό, Άπω Ανατολή και Αυστραλία. Φιλοξενία στην Καλαμάτα
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Αφίξεις αθλητών από Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική. Φιλοξενία στην Καλαμάτα
Ώρα 21:00: Κλήρωση αθλητών – συνοδευτικών σκαφών
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
Ώρα 07:00: Εκκίνηση εμπρός από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας
Τερματισμοί των αθλητών μετά το μεσημέρι και έως τη δύση του ηλίου εμπρός από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας
Ώρα 21:30: Τελετή απονομής επάθλων

322 views
Top