Η πορεία ανόδου της Ολυμπιάδας Καλαμάτας και η χρονιά ορόσημο που ακολουθεί(φωτο)

Χρονιά ορόσημο είναι αυτή που ακολουθεί για την Ολυμπιάδα Καλαμάτας, μπαίνοντας στο 10ο χρόνο δράσης του συλλόγου, με τα στελέχη του τεχνικού επιτελείου και τους ανθρώπους της διοίκησης να δείχνουν έτοιμοι για την υπέρβαση.

Βεβαίως, η συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης(8/9), είχε πρωτίστως απολογιστικό χαρακτήρα για τη σεζόν που πέρασε ωστόσο δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει αναφορά και σε αυτή που ακολουθεί και η οποία είναι σίγουρα «ξεχωριστή» για την Ολυμπιάδα Καλαμάτας.

Τα πλατιά χαμόγελα των προπονητριών και των αθλητών/τριων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και η ποιότητα που διακρίνει τα μέλη της «οικογένειας» της Ολυμπιάδας, σωματείου ιδιαίτερα αγαπητού στην αθλητική κοινωνία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αποτέλεσαν ξεχωριστό σημείο αναφοράς της "ζεστής" συνάντησης.

ΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ( Αντιπρόεδρος)

«Θέλουμε, μέσω της σημερινής συνέντευξης, να ενημερώσουμε τους φίλους του συλλόγου και του στίβου για το έργο του τμήματος τη περασμένη χρονιά αλλά και για το πρόγραμμα των διοργανώσεων της επόμενης.

Εκ μέρους του ΔΣ θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μας, Τσιάλα Παναγιώτα-υπεύθυνη αγωνιστικού τμήματος-Θάνου Βάσω και Βυθούλκα Μαίρη-υπεύθυνες ακαδημιών-γιατί δουλεύουν σκληρά με τα παιδιά καθημερινά, όντας πρώτα από όλα παιδαγωγοί.

Ακολούθως να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους γονείς τους για την άψογη συνεργασία, τους χορηγούς μας, που βοηθούν με αθλητικό υλικό το σύλλογο-έχουμε αρχή ως ΔΣ να μην εισπράττουμε χρήματα-και όλους εσάς που μας στηρίζεται όπως κάνετε με τον αθλητισμό του νομού μας γενικότερα»

ΤΣΙΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ( Προπονήτρια Αγωνιστικού τμήματος)

«Διανύουμε πλέον τη 10η χρονιά μας και μπορούμε να πούμε πως ήρθαν και τα πρώτα αποτελέσματα τη προηγούμενη σεζόν. Είχαμε συμμετοχή σε ημερίδες, διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα, με εξασφάλιση μάλιστα καλών θέσεων σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί αθλητές μας και τα προαγωνιστικά τμήματα πήραν μέρος σε 4 ημερίδες ενώ τα παιδιά της αγωνιστικής έλαβαν μέρος σε διασυλλογικό τριάθλου, κλειστό στίβου, διασυλλογικό παμπαίδων-παγκορασίδων και παίδων-κορασίδων, «Πιερράκεια», «Παπαφλέσσεια», Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων και παίδων-κορασίδων.

Ο σύλλογος συνέχισε την ανοδική του πορεία όπως φαίνεται από τη βαθμολογία των διασυλλογικών, την αύξηση συμμετοχών στα Πανελλήνια και τις θέσεις σε αυτά. Το 2015 ήμασταν 8οι στα διασυλλογικά παμπαίδων-παγκορασίδων ενώ το 2016 7οι και ακόμη μεγαλύτερη η βελτίωση σε παίδες-κορασίδες όπου ανεβήκαμε στη 10η θέση από τη 13η.

Όσον αφορά τα πανελλήνια εκεί οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριές μας συμμετείχαν στους τελικούς τους.

Σε παμπαίδες-παγκορασίδες… Η Μπάρλα Βασιλική κατέλαβε την 9η θέση στη σφυροβολία και πρέπει να πω ότι είναι η πρώτη Μεσσήνια που κατεβαίνει σε αυτό το άθλημα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές και τρεις φορές την εβδομάδα ανεβαίνει στη Μεγαλόπολη για προπόνηση. Η Φιλιπποπούλου Σταματική ήταν 13η στα 150 μέτρα, ο Παναγιώτης Μαλαπάνης 13ος στη σφαιροβολία ενώ η ομάδα 4χ300μ. τερμάτισε στη 16η θέση. Η Καργάκου Αθηνά ήταν άτυχη με 3 άκυρες στα άλματα και η Διαμαντοπούλου Μαρία δεν έπιασε το χρόνο για τον τελικό των 150 μ.

Στους παίδες ο Χρήστος Σβώλος ήταν 9ος στο άλμα εις ύψος και 12ος στον ακοντισμό ενώ η Ντουλαπτσή Δάφνη φάνηκε άτυχη στο μήκος καθώς ένας τραυματισμός την άφησε εκτός. Να ξέρετε, δεν είναι εύκολο να περάσεις σε έναν τελικό. Μιλάμε για τεράστια συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε πάντως ότι τη νέα σεζόν θα ανέβουμε κι άλλο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ για τη στήριξη, τα παιδιά που μας εμπιστεύονται κάτω από δύσκολες είναι η αλήθεια συνθήκες και τους γονείς τους. Το δήμο για τη… ψυχολογική του υποστήριξη και τον κ. Μπασακίδη για τη συνεργασία»

ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΜΑΙΡΗ( Προπονήτρια ακαδημιών)

«Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το στίβο, το παιχνίδι και τη πειθαρχία. Δουλεύουμε μαζί τους στο στάδιο και είναι σημαντικό να μπουν στον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό μας αθλητή Ανδρέα Στασινόπουλο, ένα παιδί με ιδιαίτερες ικανότητες, που είναι κοντά μας και μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλη τιμή.»

ΘΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ( Προπονήτρια ακαδημιών)

«Να έρθουν στο στάδιο οι γονείς, να ρωτήσουν και να φέρουν τα παιδιά τους στο στίβο και στο σύλλογο».

Στο κλείσιμο μίλησαν και μετέφεραν τις εντυπώσεις τους από την ενασχόληση με το στίβο και ειδικότερα από την Ολυμπιάδα αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν. Ο λόγος για τους Βασιλική Μπάρλα, Αθηνά Καργάκου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Παναγιώτη Μαλαπάνη, Ξένια Κωνσταντοπούλου και Σοφία Μάραντου που αποτύπωσαν ιδανικά τη σχέση τους με τον αθλητισμό και το στίβο απευθύνοντας κάλεσμα στη νεολαία της πόλης.

1425 views
Top