Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για τον ημιμαραθώνιο της Κυριακής

Με διαρκώς αυξητική πορεία βαίνουν οι συμμετοχές στον ημιμαραθώνιο (21 χλμ) Καλαμάτας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με σκοπό να ενισχύσει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έτους 2021.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί από το «Πανελλήνιο». Αρχικά, οι αθλητές θα κινηθούν επί της Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite και αναστροφή εκεί και στη συνέχεια στη λιμενική ζώνη στην Ευαγγελίστριας και στον Κορδία με κατεύθυνση την πίστα καρτ, όπου θα γίνει και πάλι αναστροφή και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή: προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Για την ασφάλεια των αθλητών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές:

1. Θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ναυαρίνου από το «Πανελλήνιο» έως το ξενοδοχείο Elite, από τις 9.00 έως τις 9.30 το πρωί περίπου

2. η κυκλοφορία θα διακόπτεται περιστασιακά στο τμήμα της διαδρομής επί των οδών Eυαγγελιστρίας κατά τη μετάβαση στην πίστα καρτ και Σαλαμίνος κατά την επιστροφή

3. στο τμήμα από το Νέδοντα μέχρι την πίστα καρτ και επιστροφή, η κυκλοφορία θα γίνεται με τη συνεργασία των οδηγών, που θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί υποστήριξης, οι οποίοι θα προσφέρουν στους αθλητές νερό και στερεά τροφή, που θα είναι μεσσηνιακά προϊόντα ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας, όπως τα σύκα και η σταφίδα.

Στην αφετηρία και σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν πλήρως οργανωμένα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού, για κάθε περιστατικό που αφορά στην υγεία.

Εγγραφές θα γίνονται στο χώρο αφετηρίας, το Σάββατο από 19.00 έως 21.00 και την Κυριακή το πρωί, από 7.30 έως την έναρξη του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής ανήμερα τον αγώνα θα γίνουν σε περιορισμένο αριθμό και ανάλογα με τα κενά στον αγώνα.500 views
Top