Δημητρακόπουλος, Κλήσαρη πρώτευσαν στον 1ο ημιμαραθώνιο Καλαμάτας (ΦΩΤΟ)

Με νικητή στους άνδρες τον Βαλεντίνο Δημητρακόπουλο σε χρόνο 1:22:33 και στις γυναίκες την Μάτα Κλήσαρη (1:40:59) ολοκληρώθηκε ο 1ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας ο οποίος συγκέντρωσε 220 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας που είχε αφετηρία το “Πανελλήνιο” στην προκυμαία Καλαμάτας αποτέλεσε μέσο προβολής και προώθησης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Στο βάθρο των ανδρών ανέβηκαν και οι Λάζαρος Σαντοριναίος (2ος) και Ισίδωρος Παλαμάρης (3ος) ενώ στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα και η Βασιλική Μπάκα τερμάτισαν 2η και 3η αντίστοιχα.Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, δεύτερος ο Δημήτρης Πασσιάς και τρίτος ο Δημήτρης Ρούτσης. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Παναγούλια, δεύτερη η Γεωργία Φασουλοπούλου και τρίτη η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.

Οι αθλητές απόλαυσαν μιαν επίπεδη, ευχάριστη και κατάλληλη για τον αγώνα διαδρομή σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από το ξενοδοχείο Elite έως τον Μπουρνιά (πίστα Κάρτ), μεταφέροντας με ένα πλατύ χαμόγελο σε όλους την προσδοκία για επανάληψη και καθιέρωση του αγώνα.

Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας στους εθελοντές της γραμματείας, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός (στίβος), Καλαμάτα ΄80 (μπάσκετ), Ακάδημος (μπάσκετ), Kalamata BC (μπάσκετ), ΝΟΚ (βόλεϊ), Απόλλων (βόλεϊ), Α.Σ. Άρις (μπάσκετ), Αναγέννηση Παραλίας (μπάσκετ), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους όσον αφορά στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης των αθλητών και στην ασφάλεια της διαδρομής.
Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.

Ουσιαστική, ακόμη, ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών Alma Sport και Χ. Σαραντόπουλος (ενδύματα), για τη χορηγία της μπλούζας των αθλητών, καθώς και των επιχειρήσεων Γ. Αθανασίου, Συκική και Παπαδημητρίου για τον ανεφοδιασμό των σταθμών υποστήριξης. Τονίζεται πως οι αθλήτριες και οι αθλητές αναπλήρωσαν τις απώλειες του αγώνα καταναλώνοντας τοπικά αγροτικά προϊόντα, δηλαδή σταφίδα μαύρη και σύκο, πλούσια σε ενέργεια και μεταλλικά άλατα.

Για τα πλήρη αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

330 views
Top