ΣΤΙΒΟΣ: Στην Καλαμάτα για προετοιμασία ο ΓΣ Γλυφάδας! (φωτο)

Την Καλαμάτα επέλεξαν για προετοιμασία μέσα στις γιορτές 10 πρωταθλητές της ομάδας στίβου του ΓΣ Γλυφάδας!
Ο σύλλογος των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της χώρας, έχει στείλει δέκα αθλητές στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για προπονήσεις στο διάστημα των εορτών.

Στην Καλαμάτα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο 800άρης Θάνος Καλάκος, η 400άρα Λία Ζυγόρη, ο δρομέας Χρήστος Χριστόπουλος και η Μαριάννα Χάντζου οι οποίοι δεν περιορίζονται σε προπονήσεις μόνο στο Δημοτικό στάδιο αλλά και στην παραλία.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γλυφάδας, βρίσκεται μεταξύ των  κορυφαίων σωματείων στίβου καθώς σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση συλλόγων από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ, κατέχει την 5η θέση ανάμεσα σε 312 αθλητικούς συλλόγους στίβου Πανελλαδικά συγκεντρώνοντας 8.678 βαθμούς και τη 2η θέση στον ανώμαλο δρόμο.
Η γυναικεία μάλιστα ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, τον περασμένο Αύγουστο στην Πάτρα.

Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό προορισμό για προετοιμασία όλες τις εποχές του χρόνου και στο παρελθόν έχουν περάσει σπουδαία ονόματα του στίβου από την πόλη. Με την άθλια ωστόσο κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ταρτάν του σταδίου και την σχεδόν ανύπαρκτη διάθεση του Δήμου να τρέξει προγράμματα αθλητικού τουρισμού, οι εποχές που οι Ολυμπιονίκες και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές συνωστίζονταν στα κουλουάρ της Παραλίας, δύσκολα θα ξανάρθουν.

1312 views
Top