Έσπασε κάθε ρεκόρ ο 33ος Μαραθώνιος Αθήνας!

Τη δική τους προσωπική στιγμή βίωσαν περίπου 43.000 άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη γραμμή εκκίνησης της αυθεντικής διαδρομής και των υπόλοιπων αγώνων στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Σύμφωνα με το zougla.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας τα όρια τους στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ. και στην ειδική διαδρομή για παιδιά. Μεγάλος νικητής στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μ. ο Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος μόλις πριν από δύο μήνες είχε τρέξει Μαραθώνιο στο Βερολίνο. Αυτό, όμως, διόλου δεν τον εμπόδισε να κάνει τρεις τις διαδοχικές του νίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο (είχε επικρατήσει το 2013 και το 2014).
Σύμμαχοί του ο καιρός (η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου) και η συγκινητική υποστήριξη των απλών ανθρώπων, που τον ενθάρρυναν μ΄ ένα ζεστό χειροκρότημα και ένα χαμόγελο να συνεχίσει την προσπάθειά του.
Οι τρεις πρώτοι στην αυθεντική διαδρομή:
Χριστόφορος Μερούσης (2.21.22)
Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2.27.03)
Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2.27.28)
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μινόρι Χαγιακάρι (41 ετών) από την Ιαπωνία, η οποία κάλυψε τη διαδρομή σε χρόνο 2.52.42.
Περισσότεροι από 16.000 δρομείς βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν, όπως αναμενόταν, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε στη διαδρομή κορυφαίους ξένους αθλητές.
Οι νικητές στα 5 και 10 χλμ.
5 χλμ.
Χρήστος Καλλίας (άνδρες)
Αναστασία Μαρινάκου (γυναίκες)
10 χλμ.
Κώστας Γκελαούζος (άνδρες)
Αναστασία Καρακατσάνη (γυναίκες)

303 views
Top