"Παράσταση" Μεσσηνιακού, ξεκούραστο 3-0 επί του Ακρίτα

Ντέρμπι, ποιο ντέρμπι; Ο Μεσσηνιακός μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών απέναντι στον Ακρίτα και με ξεκούραστο 3-0 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Παραλίας με την προσδοκία να δουν ένα ανταγωνιστικό ματς μάλλον απογοητεύτηκαν καθώς ο τυπικά γηπεδούχος Ακρίτας έκανε την χειρότερή του φετινή εμφάνιση και ο Μεσσηνιακός δεν είχε την παραμικρή δυσκολία να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό πως και στα τρία σετ ο Μεσσηνιακός έτρεξε μεγάλα σερί (6-0 στο 1ο, 8-0 στο 2ο και 7-0 στο 3ο) με τον Ακρίτα στα ίδια σημεία να πελαγοδρομεί. Ο Μπάμπης Μυτσκίδης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν πίστευε αυτά που έβλεπε με τα νεκρά διαστήματα στην απόδοση της ομάδας του ενώ στον αντίποδα, η (σχεδόν αλάνθαστη στο ματς) Γωγώ Σουρή είχε την δυνατότητα να κάνει και ροτέισον στο τέλος ρίχνοντας στην μάχη και τις μικρότερες.
Ο Μεσσηνιακός φανέρωσε από το πρώτο σετ τις προθέσεις του και με περισσότερο πάθος, αυτοσυγκέντρωση και δύναμη μπήκε μπροστά με 3-9 και χωρίς να ανακόψει ρυθμό έφτασε στην διαφορά στους 11 (6-17 με επίθεση της Σουρή). Ο Ακρίτας μείωσε προσωρινά (11-19 με άσο της Δεδούση) αλλά οι «πράσινες» έτρεξαν ένα σερί 0-6 και έκλεισαν το πρώτο σετ με 11-25.
Στο δεύτερο σετ, ο Ακρίτας φάνηκε να αφυπνίζεται και μετά το 8-8 κράτησε επαφή με τον Μεσσηνιακό ο οποίος πήρε δυο φορές προβάδισμα δυο πόντων αλλά ισάριθμες φορές δέχτηκε την ισοφάριση (11-11, 13-13). Η Κωνσταντοπούλου σε πρώτο χρόνο και η Σκλήρη έφεραν την διαφορά και πάλι στους δυο (13-15) και από εκεί και πέρα ο Μεσσηνιακός δεν κοίταξε πάλι πίσω του. Από το 14-17 ο Μεσσηνιακός έτρεξε σερί 0-8 (!) και πήρε το σετ 14-25.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο τρίτο σετ με τον Ακρίτα χάρη (και) στα καλά σέρβις της Πανταζοπούλου να προηγείται με 12-9 αλλά τον Μεσσηνιακό να τρέχει σερί 0-7 και να παίρνει κεφάλι 12-16! Η Νικολακοπούλου μείωσε προσωρινά στους τρείς (14-17) αλλά ήταν πλέον φανερό πως τα κορίτσια του Ακρίτα δεν το πίστευαν. Η διαφορά πήγε στους επτά (14-21), η Σουρή έκανε αλλαγές η διαοφπρά έπεσε στους  τέσσερις (20-24) για να κάνει το τελικό 20-25 η Σπανού.
Τα σετ: 11-25, 14-25, 20-25
ΑΚΡΙΤΑΣ: Πανταζοπούλου, Χάσκου, Καραχάλιου, Νικολακοπούλου, Μαντούδη, Δεδούση, Ιωσηφίδη, Κουκούτση, Παυλέα (λ), Κατσαρού (λ), Νιάρχου, Κοτσώρη
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκλήρη, Σαμπάτη (λ), Παναγοπούλου, Μπεσή, Φωτεινάκη, Ραμούνδου, Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου, Κουτσουροπούλου, Τζούλου, Σουρή, Μπαξιβανάκη, Μπούνα (λ), Σπανού.

542 views
Top