Μεσσηνιακός: Ανανεώσεις, επιστροφές και αποχωρήσεις

Την τελική του μορφή παίρνει το ρόστερ της ομάδας βόλεϊ του Μεσσηνιακού ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 γυναικών καθώς μετά τις 13 συνολικά μεταγραφές που έγιναν γνωστές στις αρχές  του μήνα, ανακοινώθηκαν επίσης 7 ανανεώσεις, 3 επιστροφές και αντίστοιχες αποχωρήσεις.

Οι πράσινοι κράτησαν στο δυναμικό τους, μεταξύ άλλων, την Μαρία Κωνσταντοπούλου, την Μιράντα Κουτσουροπούλου και τη Νατάσα Ραμούνδου ενώ παρελθόν αποτελεί η Μαρία Χάσκου. Αποχώρησαν επίσης οι αδερφές Θώδη και οι ταλαντούχες Μπαξιβανάκη, Καράμπελα λόγω σπουδών στην Αθήνα. 

Η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού για τις προσθαφαιρέσεις αναφέρει: 

“Σε συνέχεια της ανακοίνωσης από την 9η Αυγούστου 2019, ανακοινώνονται τα παρακάτω, σχετικώς με το τμήμα Βόλεϊ του ιστορικού Συλλόγου μας:

 Α. Οι αθλήτριες που υπήρξαν στο ρόστερ της περυσινής χρονιάς και  οι οποίες επέλεξαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στον Μεσσηνιακό και στη νέα περίοδο είναι οι:

  1. Κουτσουροπούλου Μιράντα, η οποία είναι η παλαιότερη αθλήτρια με δελτίο στον Μεσσηνιακό και, εκτός από μία περίοδο που μετακινήθηκε σε ομάδα της πόλης μας, στηρίζει τις δραστηριότητες των ομάδων μας συνεχώς από το 2012. Είναι καλαματιανή και φοιτήτρια. Αγωνίζεται ως κεντρική.
  2. Κωνσταντοπούλου Μαρία, η οποία είναι η δεύτερη παλαιότερη αθλήτρια και στηρίζει τον Μεσσηνιακό συνεχώς από το 2014. Είναι εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών. Αγωνίζεται ως κεντρική.  
  3. Μαλαπάνη Κων/να είναι στον Μεσσηνιακό από το 2016. Είναι αθλήτρια από τις ακαδημίες μας και μαθήτρια της 3ης Λυκείου, παράλληλα σπουδαίο ταλέντο στην κλασική κιθάρα. Αγωνίζεται ως διαγώνια και ακραία.
  4. Μπένου Βαρβάρα είναι στον Μεσσηνιακό από το 2015 και ξεκίνησε από τις ακαδημίες μας. Θα φοιτήσει στην 2α Λυκείου. Αγωνίζεται ως ακραία και διαγώνια.
  5. Ραμούνδου Νατάσα, ήρθε στον Μεσσηνιακό το 2014 μαζί με την Μαρία Κωνσταντοπούλου. Είναι εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών. Αγωνίζεται ως κεντρική.

     Β. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν την περυσινή χρονιά δανεικές από τις ομάδες τους και επέλεξαν να συνεχίσουν, αφού και σπουδάζουν στην Καλαμάτα, είναι οι :

  1. Ζερδεβά Ιουλία, η οποία έμεινε στον Μεσσηνιακό ανανεώνοντας τον δανεισμό της από την Παναχαϊκή Γ.Ε. Αγωνίζεται ως λίμπερο.
  2. Μπούκουρα Δώρα, η οποία μεταγράφηκε ελεύθερα στον Μεσσηνιακό από τον ΑΣΠ Κόρινθος. Αγωνίζεται ως λίμπερο.

Γ. Επέστρεψαν στον Μεσσηνιακό ύστερα από μονοετή μεταγραφή στον ΑΟ Ακρίτα :

  1. Ζερίτη Αθηνά, κεντρική.
  2. Μπεσή Εβελίνα, πασαδόρος.
  3. Χειλαδάκη Κέλλυ, ακραία.

Με την προσθήκη λοιπόν και των φετικών μεταγραφών που ήδη ανακοινώθηκαν , συμπληρώθηκε κατά 95%  το φετινό ρόστερ που θα αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Από το περυσινό ρόστερ αποχώρησαν οι αθλήτριες:

-Ελεύθερη βάσει μονοετούς συνεργασίας : Χάσκου Μαρία.

-Με αποδέσμευση βάσει συμφωνίας με τους κηδεμόνες τους : Καράμπελα Χρύσα (φοιτήτρια στην Αθήνα), Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα (φοιτήτρια στην Αθήνα), Πετροπούλου Βασιλίνα.

-Με αποδέσμευση : Καφίρη Μαργαρίτα, Κωνσταντίνο Γλυκερία, Φωτεινάκη Κατερίνα.

-Επέστρεψαν στις ομάδες τους μετά από ετήσια υποσχετική: Θώδη Ελένη, Θώδη Μαρία, Παπασπυροπούλου Κατερίνα.

-Με μεταγραφή : Αντωνοπούλου Φωτεινή (με υποσχετική στον Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας), Σαμπάτη Ιφιγένεια (στον ΑΟΦ Πορφύρα στην Volleyleague Γυναικών), Σκλήρη Σπυριδούλα (στον ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου στην Β΄ Εθνική).

-Αποδεσμεύτηκαν, κατόπιν αιτήματος των κηδεμόνων τους, οι  παγκορασίδες : Δαλκαφούκη Διονυσία, Κοντογιάννη Λυδία, Μαμανέα Νεφέλη."259 views
Top