Καρακύκλας: Ή αλλάζουμε ή πέφτουμε

Χωρισμένη σε δυο «στρατόπεδα» είναι η οικογένεια του Ακρίτα Καλαμάτας σε ότι αφορά το τμήμα το γυναικείου βόλεϊ σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου Χαράλαμπος Καρακύκλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.
Ο κ. Καρακύκλας, στον οποίο πριν ενάμιση χρόνο ανατέθηκε η προεδρία του συλλόγου από το ΔΣ, όπως ο ίδιος επισήμανε, εμφανίστηκε να βρίσκεται σε αδιέξοδο δυσκολευόμενος να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απηύθυνε κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ομάδας.
Ο πρόεδρος του Ακρίτα αφού διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ανδρικό τμήμα του βόλεϊ την ευθύνη του οποίου έχει ο κος Κουτράκης και το νεοσύστατο τμήμα στίβου την ευθύνη του οποίου έχει ο κος Παπαδόπουλος, τμήματα τα οποία έχουν οικονομική επάρκεια και δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα, τόνισε πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ
«Η ομάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι», είπε χαρακτηριστικά ο κος Καρακύκλας και συμπλήρωσε: «Ή θα αλλάξει η διαρθρωτική δομή λειτουργία και νοοτροπία ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του ή θα μείνει ως έχει και θα υποβιβαστεί στη τοπική κατηγορία».
Ο κ. Καρακύκλας μίλησε και για σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει ο σύλλογος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η ομάδα έχει συσσωρευμένα χρέη τα δύο τελευταία χρόνια ενώ δημιουργούνται και εκκρεμότητες από την σεζόν που διανύουμε για τις οποίες όπως τόνισε δεν θέλει να είναι υπόλογος και να τα χρεωθεί ο ίδιος. Ανέφερε πως στο τμήμα υπάρχει μοναδική ιδιαιτερότητα τεσσάρων ατόμων (χωρίς να τα κατονομάσει) που συμμετέχουν εμφανίζοντας ιδιοκτησιακή νοοτροπία, κατήγγειλε πως δεν μου τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις και διαδικασίες, δεν έχει γίνει ποτέ Γενική Συνέλευση και δεν υπάρχουν μέλη τα οποία σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να συνεισφέρουν οικονομικά στο σύλλογο.
«Οι ομάδες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», τόνισε χαρακτηριστικά ζητώντας να υπάρξει εκλεγμένη διοίκηση στον Ακρίτα.
Αναφερόμενος στο θέμα των Ακαδημιών τόνισε ότι δεν πρέπει να λειτουργούν ως εισπρακτικό μέσο για το σύλλογο αλλά να αποτελούν το φυτώριο. Να εντοπίζονται ταλέντα τα οποία στη συνέχεια αξιοποιούνται. «Οι ακαδημίες με τον τρόπο που λειτουργούν δεν παράγουν τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά.
«Το μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει είναι πολλοί να δίνουν λίγα και όχι ένας πολλά», κατέληξε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν σύντομα εξελίξεις στα θέματα που έθιξε..

426 views
Top