Δημητρακόπουλος: Βαρύ φορτίο το άγχος της παραμονής

Η Καλαμάτα ’80 πήρε το ντέρμπι με τον Ακρίτα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών με τον απολογισμό να είναι «ούτε κρύο ούτε ζέστη» καθώς η συγκομιδή θα μπορούσε να είναι κατά τι καλύτερη. Οι «λύκοι» παρέμειναν στην μέση τη βαθμολογίας, ο πρωταρχικός στόχος της παραμονής φαίνεται σιγά-σιγά να πραγματοποιείται και όταν επιτευχθεί η ομάδα θα αποδώσει καλύτερο βόλεϊ σύμφωνα με τον τεχνικό Χρήστο Δημητρακόπουλο:

«Αυτό που κρατάμε από το ματς με τον Ακρίτα είναι η νίκη. Πήραμε τους τρεις πόντους που μας κρατάνε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη αλλά αρκετά πίσω στην βαθμολογία. Ήταν σημαντική νίκη γιατί σημειώθηκε επί μιας ομάδας που έχει επίσης στόχο την παραμονή και θέλαμε να θέλαμε να διευρύνουμε την απόσταση απ΄ αυτό το γκρουπ των ομάδων. Η απόδοση δεν ήταν καλή. Φανήκαμε επηρεασμένοι από την διακοπή ενώ προερχόμαστε και από άσχημη εμφάνιση και κακό αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα. Ξεκινήσαμε καλά, στο δεύτερο σετ ο Ακρίτας μας πίεσε αλλά στην συνέχεια καταφέραμε να επιστρέψουμε».

Στον δεύτερο γύρο η Καλαμάτα ’80 θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατό πιο σύντομα την παραμονή και στην συνέχεια να ψάξει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα όπως τονίζει ο 41χρονος προπονητής:
«Θεωρητικά έχουμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά υπάρχουν ματς όπως αυτό που έρχεται με την Αργυρούπολη που είναι πολύ σημαντικά. Αυτές οι νίκες θα μας απελευθερώσουν γιατί υπάρχει το άγχος της παραμονής, θα μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε καλό ρυθμό και να αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, μην ξεχνάμε πως λειτουργούμε σε ερασιτεχνική βάση και φέτος βρισκόμαστε σ΄ έναν δύσκολο όμιλο με καλές αθηναϊκές ομάδες. Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογίες για την έλλειψη ρυθμού αλλά είναι στοιχεία που θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στον Ακρίτα με την ευχή να καταφέρει να πραγματοποιήσει τον στόχο της παραμονής: «Ο Ακρίτας είναι έμπειρη ομάδα και αυτό την βοηθάει να αντισταθμίζει τα όπια προβλήματα υπάρχουν με την ελλιπή προπόνηση και τις απουσίες. Είναι φίλοι, δίνουν κι αυτοί τον αγώνα τους, μακάρι να τα καταφέρουν, θα είναι καλό για το άθλημα στην Καλαμάτα».

300 views
Top