Σουρή: Μας… πηγαίνει η χρονιά, δεν χάνεται η δεύτερη θέση»

Η παροιμία «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» έχει βρει την απόλυτη εφαρμογή της στη φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεΐ του Μεσσηνιακού στην Α2.

Οι πράσινες ξεκίνησαν τη χρονιά «σεμνά και ταπεινά» -και συνεχίζουν βέβαια έτσι- με αρχικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής και στη συνέχεια το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι τους βγαίνει και κάτι παραπάνω. Το ρόστερ και η δυναμική της ομάδας αποδείχτηκαν για μεγάλα πράγματα και έτσι τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου ο Μεσσηνιακός έφτασε να έχει σταθεροποιηθεί στην δεύτερη θέση και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ να ονειρεύεται- γιατί όχι- την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Η επιτυχία του Μεσσηνιακού είναι ότι έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που καταφέρνει και παίρνει καθαρές νίκες ακόμη και όταν δεν βρίσκεται απόλυτα στη μέρα του, όπως έγινε προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς από την άποψη του ότι ο αντίπαλος μας δίνει τη μάχη της παραμονής και έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά. Φάνηκε πως ήθελαν πολύ αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς εκτός έδρας σε ένα γήπεδο με κακό φωτισμό οπότε είμαι ευχαριστημένη από την παρουσία μας έστω κι αν δεν πιάσαμε το μέγιστο της απόδοσης μας», λέει η Γωγώ Σουρή για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Ο Μεσσηνιακός έχει βγάλει με επιτυχία ένα φορτωμένο πρόγραμμα ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες εβδομάδες δείγμα του ότι η ομάδα είναι αφενός μεν καλά προετοιμασμένη αφετέρου, πως έχει λύσεις.

«Έχουμε βγάλει ως τώρα εις πέρας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια και μάλιστα εκτός έδρας εκεί που η ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς έδειχνε να προβληματίζεται. Έχουμε αποκτήσει πολύ καλή ψυχολογία. Μπαίνουμε στο γήπεδο και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και αυτό βγαίνει. Η ομάδα πλέον δύσκολα χάνει, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση», εξηγεί η Γωγώ Σουρή και συμπληρώνει:

«Μπορούμε και κάνουμε ανατροπές, παλεύουμε όλους τους πόντους και δεν τα παρατάμε. Στο ματς με τον Ιωνικό χάσαμε το δεύτερο σετ αλλά δεν χάσαμε τη ψυχραιμία μας. Επιστρέψαμε, κερδίσαμε το τρίτο και πολύ εύκολα το τέταρτο και φτάσαμε σε μια καθαρή νίκη. Είμαστε ψύχραιμες, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο. Δεν κάνουμε πλέον πολλά λάθη και αυτό είναι σημαντικό».

Αναφορικά με τους υπολογισμούς για την συνέχεια και το που μπορεί να φτάσει το φετινό «θαύμα» του Μεσσηναικού, ο ιθύνων νους της ομάδας, μέσα και έξω από το τάραφλεξ, λέει: «Πιστεύω η πορεία θα είναι ανάλογη μέχρι το τέλος και έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα εάν χάσουμε τη δεύτερη θέση θα είναι αυτοκτονία. Θεωρώ ότι αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω η δεύτερη θέση να δεδομένη για μας. Από εκεί και πέρα στα μπαράζ θα δούμε τι θα γίνει γιατί μπαίνουν και άλλες ομάδες μέσα τις οποίες πρέπει να δούμε. Θα πάμε ως αουτσάιντερ όμως. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με στόχο την παραμονή σιγά-σιγά ανεβήκαμε και φτάσαμε να διεκδικούμε την είσοδο στα μπαράζ. Δείχνει να μας πηγαίνει χρόνια οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον …»

474 views
Top