Χριστόπουλος στα κορίτσια του Μεσσηνιακού: Μην σας λυγίσει μία κακή μέρα!

Η αδόκητη ήττα των κοριτσιών του Μεσσηνιακού από την Κόρινθο στο ματς που θα τους έδινε δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α1, στεναχώρησε όλους τους Μεσσήνιους ανθρώπους του αθλητισμού οι οποίοι έχοντας βιώσει ανάλογες καταστάσεις γνωρίζουν πως αυτή την στιγμή αυτό που προέχει είναι η ανασυγκρότηση και η μάχη στα ματς που απομένουν προκειμένου ο στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Την δική του παρότρυνση προς αυτή την κατεύθυνση έκανε και ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο καταξιωμένος Καλαματιανός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στην κερκίδα του κλειστού της Παραλίας και με ανάρτησή του στο facebook κάνει αναφορά όχι μόνο στο ματς αλλά και σε όλη τη σεζόν εκφράζοντας τον θαυμασμό του  για την πορεία του Μεσσηνιακού. Δεν στέκεται όμως μόνο εκεί καθώς κάνει αναφορά στην επόμενη μέρα ενθαρρύνοντας την ομάδα να τα δώσει όλα και στέλνει μύνημα στην ψυχή του τμήματος Χρήστο Ζερίτη και την αρχηγό Γωγώ Σουρή.

Η ανάρτηση του 43χρονου καλαματιανού τεχνικού έχει ως εξής:
«Είμαι ένας φίλαθλος της ομάδας σας. Δεν γράφω ποτέ στο Facebook αλλά σήμερα ένοιωσα την ανάγκη. Εσείς με κάνατε.
Συγχωρέστε με εκ των προτέρων.
Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για τον αγώνα που κάνατε. Δώσατε αυτό που μπορούσατε "σήμερα". Δυστυχώς όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και οι κακές μέρες.
Και σήμερα η ομάδα βρέθηκε σε μία από αυτές.
Κάποτε θα ερχόταν η ήττα.
Να ξέρετε ότι στην κερκίδα υπήρχαν κάποιοι που στεναχωρήθηκαν όσο και εσείς. Γιατί γνωρίζουμε τον αγώνα, τις θυσίες, την υπερπροσπάθεια που καταβάλετε όλοι σας, εδώ και μήνες.
Πονέσαμε γιατί πονέσατε.
Να είστε όμως υπερήφανες και υπερήφανοι για τους εαυτούς σας. Φέτος πετύχατε σπουδαία πράγματα. Καταφέρατε να φέρεται τον κόσμο στο γήπεδο, τον κάνατε να παθιαστεί μαζί σας, μία πόλη να παρακολουθεί τη μάχη σας, όντας πάντα κόσμιες και κόσμιοι, με χαρακτήρα.
Μας δημιουργήσατε συναισθήματα, συγκινήσεις, αγωνία, χαρά, στεναχώρια, υπερηφάνεια. Και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο.
Και σήμερα να τελείωνε το πρωτάθλημα θα είχατε πετύχει, γιατί έχετε γράψει τα ονόματά σας με κεφαλαία γράμματα στο βιβλίο της νεότερης ιστορίας ενός μεγάλου συλλόγου.
Και γιατί σημασία έχει η διαδρομή και εσείς την γεμίσατε.
Θα σας γράψω όμως και κάτι τελευταίο.
Καταλαβαίνω υπάρχει κούραση, σωματική και ψυχική, άγχος, απουσίες, ξεθύμασμα, απογοήτευση.
Υπάρχουν και δύο παιχνίδια.
Υπάρχουν και δύο δρόμοι.
Ο ένας ο εύκολος, της ηττοπάθειας, της δικαιολογίας, της μουρμούρας, του αρνητισμού, του φόβου.
Και ο άλλος ο δύσκολος, της αυτοπεποίθησης, της ευθύνης, της σιωπής, της συγκέντρωσης, του πάθους, του εγωισμού, της δομημένης τρέλας.
Ναι της τρέλας, ξέρετε εσείς απ' αυτά.
Να θυμάστε ότι εάν στις επόμενες προπονήσεις και αγώνες δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, καταθέσετε την καρδιά σας στο γήπεδο, τότε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα είστε ήρεμες. Γιατί θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή. Θα ξέρετε πως ότι είχατε να δώσετε το δώσατε. Το τερματήσατε. Και θα νοιώθεται γεμάτες γι' αυτό ακόμα και μετά από χρόνια.
Μην σας λυγίσει λοιπόν μία κακή μέρα.
Είστε πολύ δυνατοί και το έχετε αποδείξει.
Πάμε ρε Χρηστάρα, έλα ρε Γωγώ, δώστε τα ρε παιχταρούδες. Forzaaaaa ρε ομαδάρα.
Δυό ματσάκια σας μείνανε.
Μεσσηνιακός στα εύκολα,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑΡΑ στα δύσκολα»

839 views
Top