Ο εντυπωσιακός απολογισμός του Μεσσηνιακού δια χειρός Χρήστου Ζερίτη!

Εντυπωσιακός τόσο σε επιτυχίες όσο και σε όγκο δουλειάς είναι ο απολογισμός των ομάδων βόλεϊ του Μεσσηνιακού για την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ως μια εκ των πλέον επιτυχημένων στην ιστορία του τμήματος αφού υπήρξαν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα με την ομάδα των γυναικών βεβαίως και την εκπληκτική της πορεία στην Α2 να αποτελεί την κορωνίδα.

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε σε μακροσκελή και πλήρως αναλυτική αναφορά του ο Χρήστος Ζερίτης, ο οποίος έχει αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στο τμήμα και είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των επιτυχιών και της πορείας των τμημάτων:

«Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου όλων των Ομάδων του Τμήματος Βόλεϊ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απολογηθούμε για τα πεπραγμένα όλων των Ομάδων, αλλά και να ευχαριστήσουμε αυτούς που συμπαραστάθηκαν στο Τμήμα Βόλεϊ», αναφέρει ο Χρήστος και συνεχίζει κάνοντας τον επιμέρους απολογισμό κάθε τμήματος:

1. Η Ομάδα Γυναικών συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας στον Β΄ Υποόμιλο που είχε 11 ομάδες. Έδωσε 20 αγώνες και τερμάτισε 2η συγκεντρώνοντας 46 βαθμούς, έχοντας 16 νίκες και 4 ήττες, κερδίζοντας 52 σετ και χάνοντας 23. Είχε την 3η καλύτερη επίθεση και 2η καλύτερη άμυνα.
Ακολούθησαν οι αγώνες μπαράζ για την Α1 που έγιναν στην Πάτρα και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ομάδες του Ηλυσιακού, της Θέτιδος Βούλας και του Πανιωνίου. Έδωσε 3 αγώνες σε 3 ημέρες στους οποίους ηττήθηκε κερδίζοντας 1 σετ και χάνοντας 9. Αποκλείστηκε από την Γ΄ φάση των μπαράζ.

Το ρόστερ στο οποίο βασίστηκε όλη την χρονιά ήταν το παρακάτω (αναφέρονται αλφαβητικά όσες αθλήτριες είχαν συμμετοχή σε επίσημους αγώνες): Αντωνοπούλου Φωτεινή, Βέλμαχου Αφροδίτη, Βυθούλκα Νίκη, Ζερίτη Αθηνά, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπεσή Εβελίνα, Μπούνα Θεώνη, Παναγοπούλου Ζωή, Ραμούνδου Νατάσα, Σαμπάτη Ιφιγένεια, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γωγώ, Σπανού Πωλίνα, Τζούλου Κωνσταντίνα, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χειλαδάκη Κέλλυ.
Προπονήτρια, για 4ο συνεχή χρόνο ήταν η Γωγώ Σουρή, βοηθός της ο Χρήστος Χρονόπουλος, φροντιστής ο Νίκος Ζεργιώτης και φυσιοθεραπευτής ο Δημήτρης Τσικούρης.

2. Η Ομάδα Νεανίδων συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ στον Β΄ όμιλο με 6 ομάδες. Έδωσε 5 αγώνες, κέρδισε τους 3 και τερμάτισε 3η. Αποκλείστηκε από την συνέχεια. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι παρακάτω: Αντωνοπούλου Φωτεινή, Βέλμαχου Αφροδίτη, Βεργινάδη Ναταλία, Γεωργουλάκου Αργυρώ, Καραγιάννη Μαριλένα, Καραμπάτσου Κωνσταντίνα, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπούνα Θεώνη, Ντάκουρη Ιωάννα, Ντεκελέ Μαρκέλα, Παπαδοπούλου Κάτια, Σαμπάτη Ιφιγένεια. Προπονήτρια η Γωγώ Σουρή.

3. Η Ομάδα Κορασίδων συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ στον Ε΄ όμιλο με 8 ομάδες. Τερμάτισε 1η και αήττητη. Συνέχισε στην επόμενη Β΄ φάση και στις 6.4.2016 κέρδισε τον Σπαρτιατικό με 3-0 στο γήπεδο της Μεγαλόπολης. Ακολούθως και την Γ΄ φάση αγωνίστηκε με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου στο γήπεδο της Τρίπολης, ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι παρακάτω : Αντωνοπούλου Φωτεινή, Βέλμαχου Αφροδίτη, Βεργινάδη Ναταλία, Καραγιάννη Μαριλένα, Καραμπάτσου Κωνσταντίνα, Κοτσομύτη Μαρία, Κόκα Χριστίνα, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπούνα Θεώνη, Ντεκελέ Μαρκέλα, Ντάκουρη Ιωάννα, Παπαδοπούλου Κάτια, Ρομπάκη Έφη, Στάθη Μαρία. Προπονήτριες οι Γωγώ Σουρή και βοηθός η Βιβή Τασιοπούλου.

4. Η Ομάδα Παγκορασίδων, συστήθηκε φέτος από παιδιά των Ακαδημιών. Βγήκαν 42 νέα δελτία και τα παιδιά που συμμετείχαν στις επιπλέον προπονήσεις, με προπονήτρια την Βιβή Τασιοπούλου, πήραν μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ στον Β΄ όμιλο με 5 καλαματιανές ομάδες. Αν και το πρωτάθλημα είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα η Ομάδα μας νίκησε σε όσους αγώνες έδωσε και ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι παρακάτω: Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Καραγιάννη Μαριλένα, Μπένου Βαρβάρα, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Λιάδη Λιάνα, Βασιλειάδη Κυριακή, Γιάρμολιουκ Ζακλίν, Λεμπέση Άλκηστη, Μιχαλοπούλου Φένια, Σπηλιώτη Ιωάννα, Σταθοπούλου Έφη, Ρούσση Ιωάννα, Κόκα Χριστίνα, Στάθη Μαρία, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα.

5. Οι Ακαδημίες του Μεσσηνιακού ξαναλειτούρησαν φέτος, μετά από 2 χρόνια συνεργασίας με τις ακαδημίες του Συλλόγου Καλαμάτα ΄80. Εγγράφησαν 156 παιδιά, 144 κορίτσια και 12 αγόρια, ηλικίας από 5 μέχρι και 15 ετών. Από τον Φεβρουάριο 2016 μονιμοποιήθηκαν και συμμετέχουν στις προπονήσεις 100 περίπου παιδιά. Προπονητές τους οι Παναγιώτης Ντάκουρης, Βιβή Τασιοπούλου, Νατάσα Ραμούνδου, Ελένη Εξηνταβελώνη, Αθηνά Ζερίτη και η Πωλίνα Σπανού».

Καταλήγοντας ο κ. Ζερίτης κάνει ξεχωριστή αναφορά στους χορηγούς του τμήματος:
ΧΟΡΗΓΟΙ που με την οικονομική τους στήριξη επιβίωσαν όλα τα τμήματα Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων και οι Ακαδημίες, υπήρξαν οι : η ACS, η Παστελοποιϊα Καλαμάτας «το Καλαματιανό» της εταιρίας Σ.Λαμπρόπουλος-Ε.Ντεκελές Ο.Ε., τα Αγγλικά Μπάμπαλη και τα Οπτικά Μπούνας. Τους ευχαριστούμε, όπως και όλους τους φιλάθλους και τους γονείς που συμπαραστάθηκαν, υποστήριξαν και βοήθησαν καθ' οιονδήποτε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων.

 

1489 views
Top