Γνωρίζουν… Γεωγραφία στην ΕΟΠΕ;

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στα Καλαματιανά σωματεία του βόλεϊ η απίστευτη απόφαση της ΕΟΠΕ να τοποθετήσει τις τρεις ομάδες που μετέχουν στην Α2 σε ομίλους με τις ομάδες της Κρήτης.

Οι προθέσεις της ομοσπονδίας είχαν γίνει έγκαιρα αντιληπτές από τους παράγοντες των σωματείων της Καλαμάτας και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο είχαν εκφραστεί οι αντιρρήσεις που υπάρχουν αλλά υπήρχε η αισιοδοξία πως η ομοσπονδία θα ξανασκεφτεί το θέμα και θα πράξει με βάση την λογική.

Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, η… γεωγραφία στην περίπτωση της ΕΟΠΕ πήγε περίπατο και οι τρεις ομάδες της Καλαμάτας καλούνται να ταξιδέψουν πέντε φορές συνολικά στην Κρήτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων αλλά και ταλαιπωρίας. Το εκπληκτικό είναι πως την ίδια ώρα η ομοσπονδία στέλνει τις ομάδες της Πάτρας να αγωνιστούν σε όμιλο της Θεσσαλονίκης!

Με λίγα λόγια, η συγκρότηση των ομίλων δείχνει το αθηνοκεντρικό πρόσωπο της ομοσπονδίας καθώς οι σύλλογοι της Αττικής έχουν τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις ενώ αντίθετα οι επαρχιώτες υποβάλλονται σε εξαντλητικά ταξίδια και έξοδα πέραν του μπάτζετ το οποίο μπορούν να καλύψουν.

Η επισημοποίηση του πλάνου της ομοσπονδίας σήμανε συναγερμό στους τρεις συλλόγους της Καλαμάτας οι οποίοι έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε μία περίοδο επαφών και ζυμώσεων για να χαράξουν από κοινού το αύριο του βόλεΐ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Απαντήσεις από επίσημα χείλη για την μορφή που θα έχουν οι αντιδράσεις αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συγχωνεύσεις αναμένεται να υπάρξουν εντός των προσεχών ημερών.

1644 views
Top